Bugojanski UNIS-Matic dobio novog vlasnika

05.06.2018. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Bugojanski UNIS-Matic dobio novog vlasnika

Hidajet Brzika iz Bugojna je postao većinski vlasnik ove kompanije, nakon što je otkupio dionice od dva dioničara ovog društva.

Na Sarajevskoj berzi došlo je do promjene vlasnika u kompaniji UNIS-Matic d.d. Bugojno, saznaje poslovni portal Akta.ba. Hidajet Brzika iz Bugojna je postao većinski vlasnik ove kompanije, nakon što je otkupio dionice od dva dioničara ovog društva.

Brzika je svoj udjel sa 24,8 poto povećao na 67,8 post transakcijom obavljenenom 24. maja 2018. godine.

Također on je najavio da želi preuzeti i ostale dionice ove kompanije koja je osnovana 1990. godine izdvajanjem iz J.P Slavko Rodić Bugojno.

Proizvodni program preduzeća je bio izrada specijalnih agregatnih mašina za domaće i ino tržište. Preduzeće raspolaže sa 4.250 m2 prostora od toga 2.500 prizemlja gdje su postavljene mašine, kontrola kvaliteta, magacini alata i drugo dok na dvije etaže imamo trenutno oko 1700m2 slobodnog prostora.

Nakon privatizacije 2000. godine u ovoj kompaniji počinje sa radom limena galanterija , odnosno izrada gardarobnih ormara za Njemačku, izrada elektro-ormara, izrada ormara za prvu pomoć Sanitex...

U zadnjih nekoliko godina preduzeće se preorjentisalo za izradu alata obradom rezanja, struganem, glodanjem i brušenjem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti