Burch univerzitet novi član Britanskog poslovnog kluba

06.12.2019. 10:57 / Izvor: Akta.ba
Burch univerzitet novi član Britanskog poslovnog kluba

Britanski poslovni klub je neformalna grupa britanskih kompanija koje direktno ili preko svojih partnera djeluju u BiH koja trenutno broji oko 100 članova.

Britanski ambassador Matthew Field organizovao okupljenje članova Britanskog poslovnog kluba, na kojem je Stirling Education grupacija, kojoj pripada i Internacionalni Burch univerzitet, predstavljena kao nova članica.

Britanski poslovni klub je neformalna grupa britanskih kompanija koje direktno ili preko svojih partnera djeluju u BiH koja trenutno broji oko 100 članova

Na posljednjem okupljanu Britanskog poslovnog kluba, Stirling Education grupacija, imenovana je kao nova članica, kojoj pripada i Internacionalni Burch univerzitet. 

Timothy Donald Fisherpredsjednik Upravnog odbora IBU rekao je da članstvo u Britanskom poslovnom klubu predstavlja odličnu priliku za umrežavanje i razvijanje saradnje poslovnih subjekata koji direktno ili preko svojih partnera djeluju u BiH te dodao: "Biti član Kluba za našu Grupaciju nosi poseban značaj, prije svega za Burch univerzitet i naše studente jer ćemo im na ovaj način  omogućiti priliku za zapošljavanje, umrežavanje mladih poduzetnika iz univerzitetskog inkubatora sa već razvijenim britanskim kompanijama, te uvezivanje sa potencijanim UK investitorima za sadašnje ali i buduće start up kompanije".

Na pomenutom okupljanju britanski ambasador ugostio je mlade poduzetnike iz Burch univerzitetskog inkubatora koji su odmah dobili priliku da predstave svoje startup projekte i kompanije članicama Britanskog poslovnog kluba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti