Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Burch univerzitet ponovio uspjeh u procesu akreditacije

10.02.2020. 10:34 / Izvor: Akta.ba

Akreditacijom je ponovo potvrđeno da je Internacionalni Burch univerzitet jedan od vodećih Univerziteta u BiH koji prati trendove razvoja visokog obrazovanja u Evropi i svijetu, te da omogućava kvalitetno obrazovanja svojim studentima, kako bi bili uspješni i prepoznatljivi na tržištu rada kao kreativni, inovativni i sa kritičkim razmišljanjem

Uspješno je završen još jedan redovan proces akreditacije, odnosno reakreditacije, Internacionalnog Burch univerziteta kao visokoškolske obrazovne institucije od strane Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, a po preporuci Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH

U rješenju o akreditaciji, koja će trajati narednih 5 godina, navedeno je da Internacionalni Burch univerzitet ispunjava svih deset kriterija koji se analiziraju u procesu akreditacije, devet u potpunosti, a jedan znatno, što ga čini najbolje ocjenjenim univerzitetom u našoj zemlji.

Akreditacijom je ponovo potvrđeno da je Internacionalni Burch univerzitet jedan od vodećih Univerziteta u BiH koji prati trendove razvoja visokog obrazovanja u Evropi i svijetu, te da omogućava kvalitetno obrazovanja svojim studentima kako bi bili uspješni i prepoznatljivi na tržištu rada kao kreativni, inovativni i sa kritičkim razmišljanjem. 

Univerzitet hrabro korača u ostvarivanju ciljeva koji podrazumijevaju pomjeranje granica bh obrazovanja, gdje se u fokus stavlja student i njegove potrebe, sa akcentom sticanje praktičnog iskustva u saradnji sa javnim i privatnim kompanijama. Također, Burch univerzitet nastavlja sa procesom razvoja poduzetničkog univerziteta kao jedinog takvog u BiH koji će doprinjeti razvoju bh ekonomije.

Univerzitet nastavlja i sa unaprijeđenjem internacionalizacije kroz uspostavaljanje saradnje sa visokoškolskim ustanova u različitim zemljama i to kroz međunarodne razmjene studenata i osoblja, te kroz istraživačke projekte. 

Ovom kao i nedavno dodjeljenom britanskom akreditacijom ASIC, Internacionalni Burch univerzitet je još jednom potvrdio svoje uspješno djelovanje kao visokoškolska obrazovna institucija, te se obavezao na dalje unaprijeđenje svih obrazovnih i naučnoistraživačkih aktivnosti u zemlji i svijetu.

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Burch univerzitet

akreditacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti