cargo-partner je otvorio novu kancelariju u Turskoj

13.03.2019. 07:43 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner je otvorio novu kancelariju u Turskoj

Otvaranjem svoje treće lokacije, međunarodna  transportna i info-logistička  kompanija nastavlja svoju ekspanziju u Tursko

Otvaranjem svoje treće lokacije, međunarodna  transportna i info-logistička  kompanija nastavlja svoju ekspanziju u Turskoj.  Nakon uspješnog ulaska na tržište u ljeto 2018. godine, nova kancelarija u Bursi otvorena je 1. marta 2019. godine.

Manje od pola godine nakon otvaranja prvih dviju kancelarija u Istanbulu i Mersinu, cargo-partner je otvorio još jednu kancelariju u Bursi, važnoj industrijskoj metropoli i četvrtom najvećem gradu u zemlji. Sa proširenjem svoje mreže na Tursku, cargo-partner je sada zastupljen u više od 130 kancelarija u 30 zemalja. Kompanija je u Turskoj počela sa radom u septembru 2018. godine, nudeći klijentima u regionu, a iz svojih kancelarija u Istanbulu i Mersinu, kompletan portfolio usluga avionskog, pomorskog i drumskog  transporta.

Sa više od 80 miliona stanovnika, Turska je trenutno sedamnaesta najveća nacionalna ekonomija na svijetu, sa veoma značajnim geografskim položajem na raskršću između Istoka i Zapada. Graničeći sa osam zemalja, Turska ima tradicionalno jaku poziciju u regionu. Pored velikog broja kontejnerskih luka te brojnih infrastrukturnih projekata, zemlja je nedavno startala i sa postepenim otvaranjem novog aerodroma u Istanbulu, koji će biti najveći na svijetu.

cargo-partner u Turskoj trenutno broji 33 zaposlena: osamnaest u Istanbulu, jedanaest u Mersinu i četiri u Bursi. Pomorski i avionski transport robe spadaju u najtraženije transportne usluge, a veliki dio cargo-partner kupaca čine klijenti iz tekstilne i automobilske industrije, kao i iz sektora elektronike. Pored toga, cargo-partner Turska uspješno organizuje i pomorski transport koji zahtjeva temperaturni režim.

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, objašnjava motivaciju za širenje postojeće mreže kancelarija i iznosi svoja očekivanja: “Investiramo u Tursku jer vjerujemo da je ta rastuća ekonomija, sa svojom lokacijom na Istočnom Sredozemnom moru, veoma važna poveznica Azije i Europe. Podrobnu i obimnu fazu evaluacije, pratila je i brza implementacija. Uspješni operativni rezultati u prvoj polovini godine, sa prometom od 2,1 miliona EUR, ohrabruju nas još više u ovoj odluci i svi parametri idu u pravom smijeru. Veoma smo ponosni na rad naših lokalnih timova i radujemo se održivom pozitivnom razvoju.”

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom Svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35. godišnjicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti