cargo-partner optimizira upravljanje vremenskim slotom u skladištu pomoću SPOT-a

22.11.2019. 08:48 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner optimizira upravljanje vremenskim slotom u skladištu pomoću SPOT-a

Pomoću SPOT Time Slot Management-a, prevoznici cargo-partnera mogu sami rezervisati termin za utovar i istovar.

Pored platforme za transport, narudžbe, upravljanje skladištem, izvještavanje I distribuciju, cargo-partner sada koristi novi modul za upravljanje vremenskim slotom kako bi se smanjilo vrijeme čekanja i optimiziralo korištenje rampe u skladištima.

cargo-partner koristi platformu za upravljanje lancem snadbijevanja SPOT od 2000. godine, služeći se neprestano rastućim karakteristikama I funkcijama platforme za pojednostavljenje saradnje sa kupcima i partnerima kroz cijeli lanac snadbijevanja. Nakon pokretanja SPOT-ovog modula 2018. godine, platforma je sada ponovo dobila novi dodatak od septembra 2019. Modul za upravljanje vremenskim slotom pruža podršku prevoznicima i operatorima skladišta u zakazivanju vremenskih intervala za utovarne i istovarne aktivnosti u skladištima.

Pojednostavljena rezervacija za prevoznike

Pomoću SPOT Time Slot Management-a, prevoznici cargo-partnera mogu sami rezervisati termin za utovar i istovar ili dobiti prijedloge iz skladišta gdje mogu izabrati željeni vremenski termin na odgovarajućoj rampi. Također je moguće da skladište dodijeli određeno vremensko razdoblje. Raspoloživa vremena utovara izračunavaju se i određuju na osnovu stvarnog opterećenja vozila. Dodijeljena utovarna rampa ovisi i o opterećenju - na primjer, vangabaritni teret može se istovariti samo na određenim istovarnim rampama.

Bolji pregled za operatore u skladištu

Operator skladišta na odgovarajućoj rampi dobiva prognozu očekivanog dnevnog volumena zajedno s redovnim ažuriranjem nakon što se potvrdi aktivnost istovara, poput „50% učinjeno za danas!“ ili „75% završeno!“ Nakon istovara, osoblje skladišta može izvršiti evaluaciju za svaki kamion kako bi se pomoglo u nadgledanju faktora poput čistoće ili stanja vozila, stanja tereta ili sigurnosti tereta. Korisnici modula za upravljanje vremenskim slotom mogu pregledati sve aktivnosti direktno u SPOT-u za potrebe kontrole ili dobiti pregled putem elektronske pošte.

Poboljšana iskorištenost resursa za operatore u skladištu

Zahvaljujući preciznim informacijama o vremenskim intervalima za preuzimanje i isporuku, optimizacija rampi se može poboljšati, što dovodi do veće efikasnosti u radu skladišta. Konačno, popunjenost rampi za utovar može se optimizirati blokiranjem određenih dokova ili označavanjem isključivo za određene aktivnosti, kao što su „samo preuzimanje/dostava“, „isporuke u kratkom roku“ itd.

Poboljšan proces kvaliteta za kupce

Zahvaljujući objektivnom i transparentnom izvještavanju koje omogućava SPOT Time Slot Management, učinkovitost je maksimalna. Za klijente cargo-partnera, ova optimizacija procesa rezultira bržom obradom i isporukom narudžbi, što im omogućava efikasnije planiranje i pružanje bolje usluge krajnjim potrošačima.

O SPOT-u

SPOT je pokrenut 2000. godine i od tada je nadograđen brojnim dodacim i poboljšanjima. Platformi se može pristupiti putem web pretraživača ili putem mobilne aplikacije. SPOT je započeo kao jednostavan alat za praćenje i od tada je prerastao u sveobuhvatan sistem upravljanja transportom, sa modulima u rasponu od narudžbe i upravljanja transportom do skladištenja, izvještavanja i distribucije. SPOT Time Slot Management, lansiran u septembru 2019. godine, najnoviji je dodatak.

O cargo-partner-u:

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti