cargo-partner osigurava sveobuhvatnu logistiku za Minth

05.02.2020. 13:44 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner osigurava sveobuhvatnu logistiku za Minth

Danas, cargo-partner pruža logističke usluge da podrži Minth u proizvodnji više od 88,000 automobila.

Vodeći dobavljač automobilskih dijelova radi sa cargo-partnerom od 2013. Danas, cargo-partner pruža logističke usluge da podrži Minth u proizvodnji više od 88,000 automobila godišnje, vodeći računa o približno 120 razlicith jedinica na zalihi. U cargo-partner Automotive Competence Center u Dunajska Streda, logistički provajder je postavio sveobuhvatan proces automobilske logistike.

Minth Group-a je lider u proizvodnji vanjskih automobilskih dijelova na kineskom trzistu s rastućim udjelom i na globalnom tržištu. Grupa snadbijeva vodeće automobilske marke uključujući Audi, Škoda, Jaguar, Land Rover, Nissan, Toyota, Ford, Volkswagen, BMW, Hyundai I Mitsubishi.

Posvećenost preciznosti: 99,9% tačnosti skladišta

cargo-partner podržava Minth u proizvodnji vise od 88,000 automobila godišnje, rukujući sa preko 120 različitih skladišnih jedinica (Stock keeping units – SKUs). Obzirom da vodeći dobavljač auto dijelova mora obezbijediti pouzdanost svojim kupcima, Minth očekuje potpunu transparentnost I kontinuirano poboljšanje procesa. Neophodna je najveća preciznost kako bi se osigurao nesmetan tok proizvodnje – ni jedan jedini komad ne smije biti van svog mjesta. Od samog početka, cargo-partner se obavezao na skladišnu tačnost minimum 99,9%. HQ Odjel za logistiku Minth-a cijeni efikasnu saradnju: “Naši kupci očekuju pouzdanost u naše usluga, tako da nam je potreban partner koji može osigurati najveću preciznost I transparentnost u svim procesima. Sa cargo-partnerom postigli smo maksimalnu stopu performansi uz zadržavanje optimalne kontrole troškova.”

Sveobuhvatni logistički paket

cargo-partner je preporučen Minth-u od jednog svoga kupca. Saradnja je započela sa cross-docking servisom u 2013 I brzo je narasla obuhvatajući sve konkretnija rješenja u  području automobilske logistike. U 2019 dvije kompanije su uspostavile cjelovit logistički proces za klijente Minth-a u cargo-partnerAutomotive Competence Center u Dunajska Streda. Danas, cargo-partner pruža sveobuhvatan paket logističkih usuga za Minth, pokrivajući cijeli proces od ulazne do izlazne logistike. Osim skladištenja I pripremanja robe za otpremu po OEMs (original equipment manufactures- izvorni proizvođači opreme), pružene usluge uključuju specifična pakovanja, prepakovanja, postavljanje opreme, VDA označavanje robe (u skladu s normama Njemačkog udruženja automobilske industrije) WMS skeniranje i nadzor, T1 carinsko posredovanje, fakturisanje i personalizirani izvještaji. Da bi se osigurali nesmetani procesi, cargo-partner radi sa OEM’s priručnicima I WebEDI sistemima.

Pomno praćenje I pojednostavljeni izlazni procesi

Logistički provajder pažljivo prati trenutne nivoe zaliha I upoređuje ih sa objavljenim obavijestima o otpremi (ASN) primljenim od Mintha-a, kao I s dnevnim narudžbama od MInth-ovih kupaca. Kada roba stigne u cargo-partner skladište, ona je označena brojevima kupaca kako bi ispunili zahtjeve za sortiranje. Kako bi se pojednostavili izlazni procesi , cargo-partner je uspostavio brojčane EDI veze sa krajnjim kupcima Minth-a, tako da se ASN automatski prenosi s cargo-partnera na OEM. Na ovaj način su sve strane upoznate s očekivanim isporukama. Konačno, cargo-partner priprema robu prema natudžbama OMS u vrijeme preuzimanja. 

Lična konsultacija I detaljni izvještaji

Da bi se osigurala potpuna transparentnost i protok dokumentacije, roba se skrenira na svakom mjestu manipulacije: bilo da je sortirana na policu, prilikom provjere kvaliteta, prilikom prepakiranja ili ponovnog slanja na dostavu. Personalizirani izvještaji daju Minthu jednostavan pregled trenutnih zaliha, ulaza i izlaza, kao i neizmirenih predračuna. Na osnovu ekspertize cargo-partnera u upravljanju lancima nabavke, logistički provajder može podržati Minth detaljnim konsultacijama kako bi se postigla kontinuirana optimizacija procesa. Zahvaljujući dugogodišnjoj stručnosti i prilagođenoj usluzi cargo-partner Automotive Competence Center, Minth ima značajne prednosti u pogledu performansi i optimizacije troškova.

O cargo-partner-u

cargo-partner je kompanija u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem info-logističkih usluga, sa posebnom stručnošću u avionskom, pomorskom i drumskom transportu te uslugama skladištenja. Sa iskustvom dužim od trećine vijeka u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija kreira rješenja krojena po zahtjevima širokog spektra industrija, s ciljem kreiranja konkurentskih prednosti svojim komitentima širom Svijeta.

Osnovan 1983.godine, cargo-partner je generirao promet od 825 miliona EUR u 2019 godini i trenutno zapošljava 3150 osoba diljem svijeta.

O Minth-u

Minth je osnovan kao kompanija MINTH Auto Parts 1992 godine , a od 2005 godine kotira kao MINTH Gropu na Hong Kong berzi. Sa preko 18,000 uposlenih, kompanija je vodeći svjetski dobavljač u dizajnu, proizvodnji i prodaji karoserijskih dijelova, dijelova i dekoratinih dijelova putničkih vozila. Pored 30 fabrika širom Kine, kompanija ima proizvodne pogone i u SAD, Tajlandu, i Meksiku, kao i prodajne i dizajnerske centre u glavnim automobilskim centrima kao što su Tokio, Minhen i Detroit.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti