Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

cargo-partner osniva Poslovnu jedinicu za logistiku

09.06.2020. 09:03 / Izvor: Akta.ba

Pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike osnovao je namjensku službu za logistiku visokotehnološke opreme u svom sjedištu u blizini aerodroma Beč. Usluge se kreću od isporuke u unaprijed definisano vrijeme sa namjenskim voznim parkom do montaže na željenoj destinaciji, obuke korisnika i rješenja za specijalizovano skladištenje. 

Sa novom poslovnom jedinicom posvećenom logistici visokotehnološke opreme, cargo-partner nudi prilagođena rješenja za niz djelatnosti, uključujući bankarstvo i maloprodaju, industriju prodajnih automata, medicinsku tehniku, kancelarijsku opremu, digitalno oglašavanje u različitim formatima i kioske, telekomunikacije, IT sektor i podatke.

Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner, objašnjava: "Sa našim novim rješenjima za logistiku visokotehnološke opreme nudimo specijalizovane usluge za tehničke uređaje i opremu kako u transportu tako i u skladištenju. Naši korisnici sve više traže cjelovita rješenja, a mi na ovu potrebu reagujemo pružajući sveobuhvatne usluge specifične za datu djelatnost. Napravili smo namjenski vozni park i prilagodili naša skladišta zahtjevima logistike visokotehnološke opreme tako da smo sada spremni za početak pružanja usluga našim korisnicima u Austriji, sa rješenjima prilagođenim za sve njihove potrebe u vezi sa logistikom visokotehnološke opreme. Nakon uspješnog predstavljanja u Austriji, planiramo da u narednim godinama proširimo naša rješenja za visokotehnološku opremu i u ostale europske zemlje.”

Tehnička distribucija sa namjenskim voznim parkom

cargo-partner koristi svoju mrežu uvoznih i izvoznih čvorišta za pružanje usluga dostave za 24 do 72 sata, širom zemlje, sa standardnim dvočlanim posadama. Pored dostave uređaja i opreme u unaprijed definisano vrijeme, „u bijelim rukavicama”, specijalizovane usluge obuhvataju i montažu na željenoj destinaciji, obuku korisnika kao i demontažu i povrat korištene opreme. Novi vozni park kompanije za visokotehnološku opremu za usluge linijskog prijevoza i posljednjeg kilometra sastoji se od furgon kamiona sa dvočlanom posadom i sa specifičnom opremom poput pokretnih stepenica, teleskopskih dizalica i ploča za manipulaciju teretom.

Skladištenje visokotehnološke opreme i tehnički servisni centri

U svojim specijalizovanim skladištima i tehničkim servisnim centrima, cargo-partner nudi sveobuhvatan spektar usluga prema zahtjevima visokotehnoloških uređaja i opreme. Skladišta su pod temperaturnim režimom i sa zaštitom od prašine, a sadrže odvojene zone za skladištenje i manipulaciju robom, kao i namjenske prostore za servisne tehničare. Naše usluge obuhvataju cijeli spektar, od komisioniranja na nivou palete i artikla do grupisanja naručenih artikala, pakovanja i raznih drugih usluga dodatne vrijednosti. Bezbjednost se postiže video nadzorom, senzorima pokreta i kontrolom posjetilaca, kao i obezbjeđenjem objekata sa spoljašnje i unutrašnje strane alarmima i protivpožarnom opremom. 

cargo-partner već nekoliko godina pruža prilagođena logistička rešenja za korisnike iz raznih djelatnosti širom svijeta. Posljednjih godina primarni fokus pružaoca logističkih usluga bio je na automobilima i rezervnim dijelovima, visokotehnološkim i elektronskim proizvodima, farmaceutskim proizvodima i zdravstvu, kao i na prehrambenim proizvodima i kvarljivoj robi. Pored zračnog, pomorskog, cestovnog i željezničkog transporta i skladištenja, cjelovita rješenja kompanije cargo-partner obuhvataju dostavu na posljednjem kilometru, carinjenje, osiguranje transporta kao i sveobuhvatno upravljanje lancem snabdijevanja i sofisticirana IT rješenja.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac usluga informacione logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje. Sa više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacione tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 miliona eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti