cargo-partner otvara prvu kancelariju u Grčkoj

08.10.2021. 08:40 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner otvara prvu kancelariju u Grčkoj

Kao daljnji korak u svom strateškom širenju u jugoistočnoj Europi, međunarodni pružalac usluga transporta i info-logistike otvorio je predstavništvo u Solunu, Grčk

cargo-partner nastavlja svoju ekspanziju u jugoistočnoj Europi. Nakon otvaranja svoje prve kancelarije u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji, u martu 2021.godine, pružalac usluga logistike je sada osnovao novu podružnicu u Solunu, u Grčkoj. Ovdje će novi tim cargo-partnera nuditi sveobuhvatne usluge pomorskog, vazdušnog i drumskog prijevoza do i iz brojnih čvorišta u Europi, SAD-u, Aziji i Okeaniji.

Strateški položaj u Solunu

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, objašnjava: "Naša nova kancelarija u Solunu ima  odličan geostrateški položaj u odnosu na gradsku luku, koja je druga najveća kontejnerska luka u Grčkoj, posle Pireja. Solun je važno pomorsko čvorište za veliki dio jugoistočne Europe. Također je vrlo blizu Sjeverne Makedonije, Bugarske i Srbije, gdje smo već zastupljeni sa sopstvenim kancelarijama, a u slučaju Sofije i Beograda i sopstvenim skladištima. To Solun čini važnom vezom u našoj mreži jugoistočne Evrope, što nam omogućava da svojim klijentima ponudimo još brže i sveobuhvatnije logističke usluge."

Pripajanje Arrow Freight Services

Nova podružnica u Grčkoj zasnovana je na pripajanju kompanije Arrow Freight Services, koja je sada preimenovana u cargo-partner Hellas P.C. Osnovana 2012. godine, kompanija Arrow Freight Services je uspješno poslovala u Grčkoj nekoliko godina. Nova kancelarija cargo-partnera u Solunu počinje sa timom od pet zaposlenih, predvođenih bivšim vlasnikom kompanije Arrow Freight Services, Kostasom Polatidisom, koji je sada generalni direktor cargo-partnera u Grčkoj.

Fokus na pomorskom prijevozu

U bliskoj budućnosti, grčka podružnica cargo-partnera će se fokusirati prvenstveno na FCL i LCL rješenja u pomorskom transportu. Međutim, portfolio usluga kompanije u Grčkoj također uključuje avio prijevoz i sveobuhvatna rješenja "od vrata do vrata". Najvažnije trgovačke rute za cargo-partner u Grčkoj su Sredozemlje, Sjeverna Europa, SAD, Egipat, Izrael, Daleki istok i Australija. Kancelarija u Solunu će pružati usluge klijentima iz različitih industrija, prije svega iz sektora prehrane, mašina i građevinskog materijala.

 O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu eura u 2020. godini i trenutno zapošljava 3.250 ljudi širom sveta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti