cargo-partner predstavio kolaborativnu platformu za upravljanje lancem snabdijevanja SPOT

15.09.2021. 10:18 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner predstavio kolaborativnu platformu za upravljanje lancem snabdijevanja SPOT

Upravljanje lancem snabdjevanja (Supply Chain Management) postao je nazaobilazan segment koji objedinjuje sve operativne i logističke procese.

cargo-partner Sarajevo bio je zlatni sponzor konferencije Upravljanju lancem snabdijevanja i Logistika koja je održana u Neumu prošle sedmice. 

Upravljanje lancem snabdijevanja (Supply Chain Management) postao je nazaobilazan segment koji objedinjuje sve operativne i logističke procese upravljanja tokom materijala.

Supply Chain Management je niz međusobno povezanih aktivnosti potrebnih za planiranje, kontrolu i izvršavanje protoka proizvoda od materijala preko proizvodnje do distribucije i to na što ekonomičniji mogući način.

"Na prvoj u nizu konferencija, koje se bave ovom tematikom, kroz stručna izlaganja i panel diskusije, imali smo priliku da steknemo moderna znanja iz ove oblasti i dobijemo dodatnu inspiraciju za personalni i poslovni razvoj i povežemo se sa stručnjacima iz zemlje i regiona. Program konferencije obuhvata predstavljanje pojma "Supply Chain Management" u najširem smislu, potom procese logistike, planiranja proizvodnje, upravljanje transportom, magacinsko poslovanje, distribuciju i otpremu, procese nabavke i  ulaznu logistiku, kao i predstavljanje pojma digitalizacije kompletnog upravljanja lancem snabdevanja", navode iz ove kompanije. 

Konferenciju je posetilo oko 80 učesnika, prvenstveno rukovodećih i stručnih saradnika, SCM eksperata, poduzetnika i direktora proizvodno orjentisanih kompanija, zaposlenih u odjelima prodaje, logistike, proizvodnje, nabave, trgovačkim kompanijama kao i svima onima koji podržavaju industrijsku proizvodnju u BiH i regionu.

Od predstavnika kompanije cargo-partner Sarajevo, čuli smo više o kolaborativnoj platformi za upravljanje lancem snabdijevanja SPOT, koju je predstavio voditelj prodaje i razvoja cargo-partner Sarajevo, Damir Uzunović, a direktor kompanije cargo-partner Sarajevo, Sanjin Hamidović, bio je jedan od panelista na temu efikasnog sprovođenja digitalizacije Supply Chain Management-a, gdje je kroz svoje višegodišnje iskustvo u branši transporta i logistike doprinio predstavljanju ove teme iz ugla pružatelja logističkih usluga i kroz niz praktičnih primjera objasnio kako se logističari bore sa najizazovnijim faktorima u današnjem procesu upravljanja lancem snabdijevanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti