cargo-partner preuzima Transcargo u Holandiji

04.03.2021. 10:09 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner preuzima Transcargo u Holandiji

Nakon jedne godine uspješne suradnje, cargo-partner je preuzeo holandsku logističku kompaniju Transcargo sa sjedištem u Roermondu.

Nakon jedne godine uspješne suradnje, cargo-partner je preuzeo holandsku logističku kompaniju Transcargo sa sjedištem u Roermondu, te kao dio svoje strategije širenja u zapadnoj Europi, započeo postepenu integraciju Transcarga u cargo-partner grupaciju.

cargo-partner je završio akviziciju Transcarga u Holandiji i na taj način dodatno obilježio sve veći rast kompanije u zapadnoj Europi. Ova investicija proširuje poslovanje cargo-partnera u Holandiji, a stručnošću Transcarga u logistici, nadopunjuje postojeći portfelj kopnenim i uslugama sa dodanom vrijednosti.

Prva kompletna akvizicija u historiji cargo-partnera

Integraciju Transcarga predvodit će cargo-partner Network BV, osnovan u Holandiji 2006. godine. Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partner grupacije, o značaju ove investicije: "Ovo je prva kompletna akvizicija u historiji cargo-partnera i snažno će podržati naše strateške ciljeve koji se odnose na povećanje poslovnih mogužnosti na teritorije zapadne Europe. Nakon pozitivnog razvoja aktivnosti u regiji Beneluksa, uključujući i predstavništva na aerodromu Liège i u Roermondu koja smo otvorili prošle godine, ovo je naredni korak u našem kontinuiranom širenju."

Povezivanje zapadne, centralne i istočne Europe

Kompanija je započela svoje partnerstvo s Transcargom, čiji ured i skladište se nalaze u Roermondu u Nizozemskoj, u maju 2020. godine. Skladište se nalazi na strateškom mjestu - udaljeno je 250 km od gradske zone, sa idealnim aerodromskim i lučkim vezama, te blizu granica s Belgijom, Luksemburgom i Njemačkom. Ured Roermond obrađivat će brojne lokalne I međunarodne kopnene pošiljke, dok će novo skladište funkcionirati kao europski distributivni centar za regionalnu i globalnu logistiku. Logistički centar nudi 17.000 m² skladišnog prostora, a sa cargo-partner mrežom u srednjoj i istočnoj Europi je na sedmičnoj bazi povezan sa dva polaska - iz Roermonda do čvorišta koji se nalazi u blizini bečkog aerodroma. Odatle cargo-partner pruža širok spektar linijskih veza između cijelog regiona, s lokalnom distribucijom. Štaviše, cargo-partner nudi kombinovana rješenja za drumski i željeznički transport od i do Kine preko brojnih čvorišta željezničkog transporta u Europi.

Uzajamne koristi za kupce obje kompanije

cargo-partner sada ima preko 50 zaposlenih u Holandiji, i to na tri lokacije: u Rotterdamu, Schipholu i Roermondu. Stefan Krauter izuzetno je optimističan u pogledu kontinuirane suradnje s Transcargom: "Kako idemo dalje s procesom integracije, naš primarni fokus je zadržati sve kupce Transcarga i osigurati besprijekornu visokokvalitetnu uslugu, upotpunjenu dodatnim portfeljem usluga koji cargo-partner ima u svojoj ponudi. Isto tako, naši kupci će imati koristi od proširenog spektra usluga, rasta stručnosti i povećane operativne izvrsnosti. cargo-partner i Transcargo kontinuirano će nastojati da svojim kupcima ponude najbolja rješenja širom Europe."

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti