cargo-partner proširuje logističku mrežu u Jugoistočnoj Aziji

09.04.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner proširuje logističku mrežu u Jugoistočnoj Aziji

Najnoviji dodatak su otvaranje ureda u Mijanmaru (maj 2017), kao i novih logističkih centara u Bangkoku (august 2017.) i Singapuru (januar 2018.).

cargo-partner strateški širi svoju mrežu u Jugoistočnoj Aziji. Najnoviji dodatak su otvaranje ureda u Mijanmaru (maj 2017), kao i novih logističkih centara u Bangkoku (august 2017.) i Singapuru (januar 2018.).

cargo-partner je započeo svoju ekspanziju u Aziji 2004. godine,  sa otvaranjem dva ureda u Kini i Tajvanu. Četiri godine kasnije, proširuje svoj fokus na regiju ASEAN-a otvaranjem ureda na Tajlandu i Singapuru. Tokom narednih godina, rast cargo-partner-a u Jugoistočnoj Aziji se nastavlja u Maleziji (2011.), Vijetnamu (2013.) i Mianmaru (2017.).

U januaru 2018. godine, cargo-partner je napravio prvi uspješan korak u proširenju svoje logističke mreže u Singapuru, otvaranjem TAPA-certificiranog logističkog centra. Sa novim logističkim  centrom, cargo-partner pruža niz standardnih i taylor made logističkih usluga kao što su:  eCommerce, Fashion & Lifestyle i maloprodajna industrija. Logistički centar je strateški smješten 45 minuta od Changi aerodroma, 15 minuta od graničnog prelaza sa Malezijom i 20 minuta od centra grada.

U augustu 2017. godine, u Bangkoku je otvoren novi cargo-partner logistički centar, specijaliziran za logistiku rezervnih dijelova. Skladište se nalazi u okviru Zone slobodne trgovine Bangkok, a što pruža niz prednosti, uključujući oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dadžbina. Usluge koje se nude u skladištu u Bangkoku uključuju cross-docking, etiketiranje, ponovno označavanje, pre-pakiranje, kontrolu kvaliteta i sl. Za hitne isporuke rezervnih dijelova, cargo-partner nudi uslugu direktnog preuzimanja robe i isporuku motociklom, kao najbrži način saobraćaja u prometnim ulicama Bangkoka.

Od otvaranja prvog ureda u Mijanmaru u maju 2017. godine, cargo-partner je razvio niz rješenja za avionski, pomorski i cestovni saobraćaj, sa prosječnim tranzitnim vremenom od 2-3 dana za avionski saobraćaj, 29-33 dana pomorski transport i 5-10 dana za kombinaciju avionski/cestovni prijevoz. Specijalno razvijeno transportno rješenje, koje kombinira avionski i cestovni transport, omogućuje da se prijevoz iz Mijanmara za Tajland obavi cestom u roku od 2-4 dana, zatim avio transport iz Tajlanda do Evrope ili SAD-a u roku od 2-3 dana, te dostava na destinaciju u roku od 1-2 dana. Osim toga, cargo-partner obrađuje sve carinske formalnosti na granicama i aerodromima.

"Jugoistočna Azija značajna je ne samo zbog izvoza, već i zbog svoje rastuće i relativno mlade populacije, te brzog ekonomskog rasta u proteklih nekoliko decenija. cargo-partner koristi vlastitu i partnersku mrežu, nudeći transportna rješenja za avionski, pomorski i cestovni transport u cijeloj regiji", objasnio je Luca Ferrara, glavni izvršni direktor regije Asia Pacific i Zapadna Evropa. 

Od 2018. godine, cargo-partner ima više od 120 zaposlenih u Jugoistočnoj Aziji, sa uredima u Maleziji, Mijanmaru, Singapuru, Tajlandu i Vijetnamu.

cargo-partner je kompanija srednjeg obima u privatnom vlasništvu, koja se bavi pružanjem usluga u logistici, sa posebnom stručnošću u avionskom i pomorskom transportu robe te informacijskim tehnologijama. Kao integrirani logistički partner, razvija veliki broj rješenja koja, zahvaljujuci IT-podržanom transportnom lancu i optimiziranom menadžmentu nabave i prodaje, svojim klijentima omogućava konkurentne prednosti. Kompanija je osnovana prije više od 30 godina. U 2016. godini je sa 2588 uposlenika ostvarila promet od 555 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti