cargo-partner proširuje poslovnu jedinicu logistike visoke tehnologije na Njemačku

17.06.2021. 08:29 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner proširuje poslovnu jedinicu logistike visoke tehnologije na Njemačku

cargo-partner nudi prilagođena rješenja za različite sektore...

Godinu dana nakon pokretanja Divizije za logistiku visoke tehnologije u Austriji, cargo-partner je sada osnovao ovaj specijalizirani odjel i u Njemačkoj i proširio svoje usluge logistike visokotehnoloških proizvoda na devet zemalja srednje i istočne Evrope. Usluge se kreću od vremenski određene isporuke s posebnim voznim parkom do specijaliziranih skladišnih rješenja, upravljanja povratima, konfiguracije, kao i montaže na licu mjesta i brifinga za kupce.

Sa svojom poslovnom jedinicom za logistiku visokotehnoloških proizvoda, cargo-partner nudi prilagođena rješenja za različite sektore poput bankarstva, uredske opreme, telekomunikacija, informatike i obrade podataka, pa sve do bolničke opreme, zdravstvene tehnologije i laboratorijske opreme.

"Nakon uspješnog pokretanja usluge logistike visokotehnoloških proizvoda u Austriji prošle godine, otvaranje namjenskog odjela u Njemačkoj bio je sljedeći logičan korak“, objašnjava Andreas Nowak, generalni direktor cargo-partnera u Njemačkoj.

"Budući da se radi o uslugama za kupce sa specifičnim zahtjevima, s potrebom za prilagođenim cjelovitim rješenjima, uvidjeli smo vrlo veliki potencijal za cargo-partner na njemačkom tržištu. Želimo to iskoristiti surađujući s odabranim  partnerima i nadograđujući vlastitu strukturu prodaje. U kombinaciji s našim kontrolnim tornjem u Beču i snažnim prisustvom na tržištu u Srednjoj i Istočnoj Evropi, cargo-partner se sada razvija u moćnog dobavljača logistike visokotehnološke robe u ovoj regijii", dodao je Nowak, 

Tehnička distribucija sa namjenskom flotom

Zajedno sa partnerima sa kojima sarađuje, cargo-partner koristi svoju globalnu mrežu uvoznih i izvoznih čvorišta kako bi ponudio vremenski određene isporuke sa dva vozača kao standard. Pored „dostave u rukavicama“ osjetljivih uređaja i opreme direktno na mjesto ugradnje, specijalizirane usluge uključuju raspakiranje i montažu, brifing za kupce, kao i demontažu, povratni transport, pregled i manja podešavanja korištene opreme. Za svoje usluge, kompanija prvenstveno koristi vazdušno ovješene kamione sa sanducima, hidraulične platforme i savremenu opremu specifičnu za industriju, poput električnih uspinjača za stepeništa, alata za dizanje, ploča za raspodjelu tereta i alata za montažu.

Skladištenje visoke tehnologije

cargo-partner sada upravlja centrima logistike visokotehnoloških proizvoda u Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj. Ovdje dobavljač logistike nudi sveobuhvatan spektar usluga kako bi udovoljio zahtjevima visokotehnoloških uređaja i opreme. Skladišta koja se griju i koja su bez prašine uključuju odvojene zone za skladištenje i rukovanje, kao i posebna radna područja za servisere. Visoki sigurnosni standardi osiguravaju se nadzornim kamerama, senzorima pokreta i kontrolom pristupa, kao i unutarnjim i vanjskim prostorima zaštićenim alarmima i protupožarnom zaštitom.

cargo-partner već nekoliko godina nudi logistička rješenja po mjeri za kupce iz širokog spektra industrija. Posljednjih godina ovaj pružatelj logističkih usluga usredotočio se na sektore automobilske i industrije rezervnih dijelova, visoke tehnologije i elektronike, farmacije i zdravstva te prehrambenih proizvoda i kvarljive robe. Pored zračnog, pomorskog, cestovnog i željezničkog transporta i usluga skladišne logistike, cargo-partner nudi i end-to-end rješenja koja uključuju krajnju dostavu, carinjenje i osiguranje robe u prijevozu, kao i sveobuhvatno upravljanje lancem opskrbe te sofisticirana IT rješenja.

O cargo-partneru

Kompanija cargo-partner d.o.o. Sarajevo, koji je dio međunarodne info-logističke kompanije cargo-partner, u Bosni i Hercegovini djeluje od 2008. godine i trenutno ima 35 zaposlenih. Za 12 godina svog postojanja, uspjela je ostvariti značajne poslovne rezultate, te se pozicionirati kao jedan od lidera u svojoj branši. Ovakav status je stekla zahvaljujući bogatom portfelju usluga međunarodnog prijevoza robe, logistike, carinskog posredovanja i skladištenja za različite industrije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti