cargo-partner pruža novu opciju "Quick Transport Order"

21.05.2019. 12:08 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner pruža novu opciju 'Quick Transport Order'

Kako bi se dodatno pojednostavio i ubrzao način kreiranja naloga za transport, predstavljena je nova opcija, "Quick Transport Order".

Modulom "Transport Order", svoje online platforme SPOT, cargo-partner svojim klijentima omogućava da na vrlo jednostavan način kreiraju nalog za transport.

Kako bi se dodatno pojednostavilo i ubrzalo kreiranje naloga, kompanija je predstavila novu opciju, "Quick Transport Order".

Međunarodni pružatelj info-logističkih usluga, cargo-partner, koristi online platformu SPOT Visibility & Collaboration za potrebe upravljanja transportnim procesima, te kako bi osigurao potpunu transparentnost i efikasnu saradnju unutar cijelog lanca snabdjevanja. Sa SPOT Transport Order opcijom, cargo-partner svojim klijentima i partnerima pruža mogućnost da na jednostavan način kreiraju nalog za transport, neovisno od vremenskih zona, sa manje pogrešaka i znatno brže od slanja naloga putem e-maila.

Da bi kreiranje naloga za transport dodatno pojednostavili, cargo-partner sada nudi novu opciju: Quick Transport Order. Za razliku od standardnog modula za kreiranje naloga za transport, opcija Quick Transport Order se sastoji od samo jednog komunikacijskog prozora, što omogućuje kreiranje naloga sa samo nekoliko klikova. Nova funkcija je pogodna za kreiranje naloga za sve vidove transporta robe: zračni, pomorski i cestovni, pod uslovom da roba nije opasna materija, da za istu nije potrebno osiguranje u transport, ili da ista zahtjeva temperaturni ili neki drugi poseban režim u transport.

Prvi kupci koji su počeli koristiti novi alat, uvjerili su se u njegove prednosti: "Vrlo često imamo pošiljke koje se ponavljaju, tako da sada možemo jednostavno da kopiramo podatke ranije pošiljke, na nalog za novu pošiljku. To nam štedi puno vremena i pomaže u sprečavanju kreiranja pogreške. Također, Quick Transport Order nam pruža mogućnost za kreiranje mnogo brže kreiranje naloga.", navodi Michel Szczepanski, CEO of PREMIUMPACK GmbH.

SPOT je lansiran 2000.godine i od tada je dobio brojne dodatke i poboljšanja. Prvobitno zamišljen kao jednostavan alat za praćenje statusa pošiljki, SPOT je od tada evoluirao u sveobuhvatan sistem upravljanja lancem snabdijevanja, sa modulima za kreiranje naloga za transport robe, upravljanje narudžbama za robu, upravljanje transportom i skladištenjem, pa sve do modula za upravljanje lokalnom distribucijom i kreiranje statističkih izvještaja po potrebama klijenata.

SPOT je danas dostupan sa bilo kojeg uređaja, putem web pretraživača ili kao aplikacija za mobilne uređaje.

 

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti