cargo-partner sada nudi i servis "Purchase Order Management"

14.05.2019. 11:19 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner sada nudi i servis 'Purchase Order Management'

cargo-partner koristi platformu SPOT za upravljanje transportom od 2000. godine.

cargo-partner kontinuirano širi svoj portofolij rješenja za upravljanje lancem snabdjevanja, a sada nudi i servis “Purchase Order Management”. Ovim novim servisom, međunarodni pružatelj transportnih i info-logističkih usluga osigurava da pošiljke stignu na vrijeme i u cijelosti - bez obzira na to koji su pružatelji transportnih usluga uključeni.

Nedostatak transparentnosti u nabavi može dovesti do preopširne komunikacije i dodatne administracije, što znači i dodatne troškove. Suočavajući se sa ovim izazovima, cargo-partner uvodi uslugu Purchase Order Management, kojom cargo-partner svojim klijentima nudi sveobuhvatnu podršku, počevši od trenutka postavljanja narudžbe. Bazirana na zahtjevima klijenata, cargo-partnerova usluga Purchase Order Management pokriva sva područja narudžbi i upravljanja dobavljačima: od komunikacije s dobavljačima do učinkovite prijevozne konsolidacije, provjere količine i kvalitete, kao i upravljanje podacima i dokumentima.

cargo-partner na sebe preuzima cjelokupnu komunikaciju sa dobavljačima, kako bi se ispunili dogovoreni rokovi isporuke. Ako pošiljka kasni ili je količina isporuke izmjenjena, cargo-partner može prilagoditi planiranje prijevoza prema zahtjevima kupca, te pronaći najbolje moguće rješenje u svakoj situaciji.

Purchase Order Management usluga je podržana platformom SPOT, koja služi za upravljanje lancem snabdjevanja, razvijenu od strane kompanije SPOTworx. Platforma bazirana na cloud-u pruža potpunu transparentnost i jednostavnu saradnju između cargo-partner kupaca i klijenata.

SPOT pojednostavljuje proces upravljanja dobavljačima pomoću automatizovanih podsjetnika i obavještenja kako bi se uklonile „slijepe tačke” u komunikaciji.

cargo-partner koristi platformu SPOT za upravljanje transportom od 2000. godine.

SPOT omogućava cargo-partneru da svojim klijentima ponudi neometano praćenje pošiljke, jednostavnu komunikaciju i upravljanje dokumentima, kao i sveobuhvatno izvještavanje.

Uz platformu SPOT, moduli za upravljanje narudžbama se mogu koristiti u područjima nabave kao i proizvodnje.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti