cargo-partner širi direktni željeznički LCL servis na Novom putu svile

24.10.2019. 11:04 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner širi direktni željeznički LCL servis na Novom putu svile

Logistički ponuđač trenutno nudi 40 FCL željezničkih i 15 konsolidacijskih LCL servisa na Novom putu svile.

Logistički ponuđač trenutno nudi 40 FCL željezničkih i 15 konsolidacijskih LCL servisa na Novom putu svile, uključujući nedavno uvedene nove direktne LCL veze između Kine i Europe. Sve veći broj kupaca širom svijeta oslanja se na željezničke usluge cargo-partnera.

„Novi put svile već je dugo vremena stvarnost, te će postati još važniji u budućnosti - ne samo za pošiljke s Istoka na Zapad, već i za transport ka Istoku.“ Ovo je procjena izvršnog direktora cargo-partnera g. Stefana Krautera. Zapravo, kompanija već više od pola desetljeća organizira prijevoz kontejnera s punim i zbirnim utovarima između Azije i Europe, dok volumen neprestano raste.

FCL željeznicki servis između Europe I Azije

U segmentu FCL-a, međunarodni info-logistički provider trenutno nudi 40 sedmičnih željezničkih servisa između Europe i Azije. Pored tradicionalnih terminalnih veza u Njemačkoj, poput Duisburga i Hamburga, uvoz u Europu sada se može preusmjeriti i preko Malaszewiczea terminala u Poljskoj iz/u Austriju, Češku, Mađarsku i Slovačku. Povezivanje željezničkih i kamionskih usluga sa svim zemljama Južne i Istočne Europe pruža potpunu pokrivenost ove regije, gdje je cargo-partner jedan od vodećih logističkih pružatelja usluga, uključujući također zračni i pomorski promet.

Direktni LCL servis prema nekoliko Evropskih zemalja

U LCL-u, cargo-partner otprema željeznicom 15 konsolidiranih kontejnera sedmično od Shenzhena, Šangaja i Tianjina do Varšave. Nedavno je uvedena direktna LCL željeznička linija iz Kine do nekoliko ulaznih vrata u srednjoj Europi, sa dvije otpreme sedmično servisirajući brojne destinacije u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Pored toga, portfolij željezničkih usluga proširen je sedmičnim konsolidacijskim servisom od Hamburga do Kine, uz mogućnost preuzimanja po cijeloj Europi i distribucije u cijeloj Kini. Pokrenuta je i druga LCL željeznička linija od Kine do Duisburga, s daljnjom distribucijom u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji i Francuskoj. Zahvaljujući direktnom prijevozu bez pretovara, LCL usluga cargo-partnera omogućava brže tranzitno vrijeme i pomaže u izbjegavanju rizika kod istovara i pretovara.

Stručnost s mnogim prednostima

Budući da je željeznički prijevoz do 50% brži od pomorskog i do 60% ekonomičniji od zračnog, nije iznenađujuće da se sve veći broj klijenata odlučuje za ovu alternativu. Niža emisija CO2 u ovom slučaju je također komparativna I sve poželjnija prednost.

Usluge željezničkog transporta cargo-partnera uključuju distribuciju od vrata do vrata i skladištenje s nizom dodanih vrijednosti poput punjenja, istovara, paletiranja i osiguranja kontejnera kao i sveobuhvatnu podršku carinjenju, te stručnost u Europi i Kini. Savremeni GSM alati za praćenje osiguravaju potpunu transparentnost u lancu snabdijevanja.

O cargo-partner-u:

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti