cargo-partner širi kopneno-zračna rješenja iz Azije u Europu i SAD

06.01.2020. 14:17 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner širi kopneno-zračna rješenja iz Azije u Europu i SAD

Još jedna zemlja koja je u više navrata bila izložena poteškoćama u zračnom prometu je Mijanmar.

Zbog fluktuirajućih zrakoplovnih kapaciteta izvan Kine i jugoistočne Azije, sve veći broj kupaca oslanja se na alternativna rješenja kombiniranim zračnim i cestovnim prijevozom koje cargo-partner nudi. Uz postojeću uslugu iz Mijanmara preko Tajlanda, pružatelj logistike je sada uveo novu uslugu iz Kine u Europu i SAD preko Vijetnama, Hanoi.

Svojom kopneno-zračnom službom, cargo-partner pruža mogućnost za pouzdanom i isplativom alternativom za direktne letove iz Azije u vrijeme najvećeg zračnog prometa. U novembru 2019. godine predstavljeno je novo rješenje za transport iz Kine u Europu i SAD preko Hanoia. Luca Ferrara, generalni direktor azijsko-pacifičkog, zapadnoeuropskog i američkog cargo-partnera, objašnjava situaciju: „Zbog trenutačnih problema sa kapacitetom za avionske letove izvan Kine, potrebno je rezervisati najmanje 7 dana unaprijed. Čak i tada, postoji rizik da će se pošiljke pretovariti i odgoditi na sljedeći dostupni let, što bi lako moglo odgoditi pošiljku za dodatnih 7 dana."

S novom kopneno-zračnom službom preko vijetnamske prijestolnice Hanoi, cargo-partner pruža prikladnu alternativu za direktne letove iz Kine. Ukupno tranzitno vrijeme za kombinirano rješenje kopno-zrak je otprilike 8-10 dana, uključujući cestovni prijevoz iz Kine do Hanoi, zračni prijevoz iz Hanoi u Europu ili SAD, te dostavu do krajnjeg odredišta. Opcija je dostupna za velike pošiljke od 3000 kg i naviše i omogućava stabilnije i konkurentnije cijene od direktnih zračnih transporta.

Još jedna zemlja koja je u više navrata bila izložena poteškoćama u zračnom prometu je Mijanmar. "Posljednjih mjeseci bili smo suočeni s ograničenim kapacitetima zračnog transporta  izvan Mijanmara, s vremenom do četiri sedmice od rezervacije do polijetanja", dodaje Luca Ferrara. Kao alternativu, cargo-partner nudi posebno dizajnirano rješenje koje kombinira zračni i cestovni prijevoz. Usluga uključuje prijevoz iz Mijanmara do Tajlanda u roku od 2-4 dana, zračni prijevoz od Tajlanda do Europe ili SAD-a u roku od 2-3 dana, te prijevoz do krajnjeg odredišta u roku od 1-2 dana. Osim toga, cargo-partner obavlja sve carinske formalnosti na granicama i zračnim lukama.

„Ovo rješenje omogućava nam da kupcima ponudimo fleksibilniju opciju za njihove hitne zrakoplovne pošiljke, sa stabilnim cijenama tokom cijele godine,“ dodaje Luca Ferrara.

cargo-partner poduzeo je prve korake na Dalekom Istoku 2004. godine otvaranjem svojih prvih kancelarija u Tajpeju i Šangaju. Danas je kompanija zastupljena u 17 zemalja širom azijsko-pacifičke regije s više od 750 zaposlenika. Osim zračnog i pomorskog servisa, pružatelj logistike proširio je svoj portfolio usluga u regiji na skladištenje, prekogranični transport kao i usluge željezničkog transporta preko Novog puta svile.

O cargo-partner-u:

cargo-partner je privatni info-logistički ponuđač koji nudi sveobuhvatan portofolij rješenja za avionski, pomorski i cestovni prijevoz robe te skladišnu logistiku. Sa više od trećine vijeka iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok raspon industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je u 2018. godini ostvario promet od 735 miliona EUR, zapošljavajući 3000 radnika širom svijeta. U 2018. godini cargo-partner grupacija je proslavila svoju 35.godišnjicu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti