cargo-partner učvršćuje svoju poziciju sa novim lokacijama u Beneluksu

04.06.2020. 09:30 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner učvršćuje svoju poziciju sa novim lokacijama u Beneluksu

Širenje regionalne mreže kompanije cargo-partner.

Pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike proširuje ponudu svojih usluga u zapadnoj Europi, a otvorio je i dvije nove lokacije u Belgiji i Holandiji. Novo skladište, uključujući i poslovni prostor u Roermondu, u Holandiji, kao i kancelarija na aerodromu u Liježu, u Belgiji, obilježavaju širenje regionalne mreže kompanije cargo-partner.  

Otvaranjem nove kancelarije za prodaju i podršku klijentima na aerodromu u Liježu (LGG), cargo-partner ističe svoju snagu u zračnom prijevozu tereta i uspostavlja direktnu zastupljenost u ovom važnom čvorištu zračnog teretnog transporta. Aerodrom u Liježu odnedavno se ističe snažnim rastom obima, potpunim odsustvom ograničenja letova i rješenjima koja su pristupačna korisnicima, dok ostale europske pretovarne lokacije u zračnom prijevozu tereta stagniraju. Brojne kompanije iz farmaceutske i automobilske industrije preselile su se u region i koriste povoljnu geografsku i ekonomsku situaciju sa širokim gravitacionim područjem. Zahvaljujući mnogim prijevoznicima koji su aktivni na aerodromu u Liježu, ovaj aerodrom se razvio u značajno čvorište elektronske trgovine. Kako je obim transporta tereta na LGG-u stalno rastao, konačno je donesena odluka o osnivanju novog ogranka koji je počeo sa radom već́ u aprilu.

Na samo nešto više od sat vremena vožnje, cargo-partner je početkom maja otvorio novu lokaciju sa kancelarijom i skladištem u Roermondu, u Holandiji. Povoljne saobraćajne veze ove lokacije u jugoistočnoj Holandiji, na samoj granici sa Belgijom, Luksemburgom i Njemačkom, bile su presudne za njen izbor. Tri glavna grada i njemačko Rajnsko-Rursko metropolitansko područje sa 10 miliona stanovnika nalaze se na udaljenosti od 250 kilometara od ove logističke žarišne tačke. Pored toga, 60 procenata kupovne moći Europske unije locirano je u krugu od 500 km. Najznačajniji aerodromi u regionu su također blizu. 

Kancelarija u Roermondu biće odgovorna za obradu brojnih domaćih i međunarodnih pošiljki kopnenim putem, a novo skladište će funkcionisati kao konsolidacijski centar za regionalno logističko poslovanje kada se otvori početkom juna. Prve redovne kamionske rute između zapadne i južne i sjeveroistočne Europe počele su s radom 11. maja sa prvom vezom iz Beča. Osim toga, cargo-partner nudi kombinovana rješenja za cestovni i željeznički prijevoz iz Kine i u Kinu preko brojnih željezničkih saobraćajnih čvorišta u Europi. 

Novo skladište ima 7.000 m² skladišnog prostora kao i prostor za cross-docking i osam dokova za kamione. Lokacija je pod stalnim video nadzorom, a opremljena je sistemom za gašenje požara ugljen-dioksidomi najsavremenijom opremom za zaštitu od požara. Opasna roba može se skladištiti u IBC kontejnerima, u bubnjevima i na paletama. Lokacija je također podesna za skladištenje paketa opasnih roba iz klasa 2.3, 4.1, 6.1, 8 i 9. 

Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner, o odluci da otvorimo dvije cargo-partner lokacije: "Pozitivna poslovna kretanja u našim ograncima u zemljama Beneluksa dovela su do odluke da proširimo svoju mrežu u ovoj dinamičnoj regiji sa njenim važnim čvorištima. Sigurni smo da će izvanredan rad naših lokalnih kolega dodati ogromnu vrijednost i poboljšati kvalitet usluga za cijelu našu kompaniju". 

cargo-partner je prisutan u Holandiji (Roterdam, Amsterdam, Reormond) od 2006. godine, a u Belgiji (Brisel, Antverpen, Lijež) od 2007. godine. U Roterdamu cargo-partner također radi na projektu Kargo centra za kompetenciju — „Project Cargo Competence Centerˮ, koji je specijalizovan za prijevoz izuzetno velikog i teškog tereta.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac usluga informacione logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje. Sa više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacione tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 miliona eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti