Carinske ispostave u BiH rade bez zastoja

18.03.2020. 15:45 / Izvor: Akta.ba
Carinske ispostave u BiH rade bez zastoja

Svi poslovni procesi u Upravi za indirektno oporezivanje provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

Svi poslovni procesi u Upravi za indirektno oporezivanje provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja. Sve carinske ispotave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Miro Džakula, direktor UIO obišao je danas granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH.

Ovo konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Samo na graničnom prijelazu Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom period izašlo 247 kamiona.

U skladu sa važećim uputama Savjeta ministara BiH, Uprava je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja COVID 19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će obezbijediti osnovnu ličnu zaštitu zaposlenih u UIO, obezbjeđenje da rukovodioci svih organizacionih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

Uprava je također spremna da organizuje preraspodjelu zaposlenih sa jedne na drugu carinsku lokaciju ukoliko to bude neophodno.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti