Čeka se izbor izvođača radova za projekt kanalizacijskog kolektora vrijedan preko 11 milijuna KM

17.05.2012. 13:22 / Izvor: eKapija.ba
Čeka se izbor izvođača radova za projekt kanalizacijskog kolektora vrijedan preko 11 milijuna KM

U općini Široki Brijeg prethodna dva dana stručno povjerenstvo EIB-ovog projekta vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda u FBiH obavilo je otvaranje pristiglih ponuda za pružanje usluga stručnog nadzora nad izgradnjom kanalizacijskog kolektora B 1. faza u Širokom Brijegu, te izvođače radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora B 1. faza u Širokom Brijegu.

Članove stručnog povjerenstva za projekt vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda u Širokom Brijegu su ispred Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva činili Žarko Karačić i Ana Bašić, dok su unutar povjerenstva općinu Široki Brijeg predstavljali Boro Đolo, Borislav Zovko i Viktor Tica.

Svoje ponude za izvođenje radova projekta vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda u Širokom Brijegu su dostavila poduzeća KTM Brina d.o.o Posušje i Komotin d.o.o Jajce, Amitea Maač Mostar, Amitea i Maac d.o.o Mostar, Hering d.o.o Široki Brijeg i Eccon inženjering Čapljina, te poduzeće Putovi Grude.

Svojom prisutnošću otvaranju pristiglih ponuda u Širokom Brijegu projektu je podršku dala gospođa Sanja Terzić, šefica Jedinice za upravljanje Projektom (PMU) koja je tom prilikom istaknula da Federalno ministarstvo poljoprivrede podržava cjelokupni projekt kako u Federaciji BiH tako i u Širokom Brijegu, te se nada da će radovi na projektu uskoro otpočeti.

Ukupna vrijednost podprojekta za odvodnju otpadnih voda u općini Široki Brijeg iznosi 11 milijuna i šesto tisuća KM, te predstavlja najveći i najznačajniji projekt za komunalnu infrastrukturu čiji je cilj unaprijediti vodoopskrbu stanovništva, te smanjiti utjecaj urbanih otpadnih voda na okoliš izgradnjom sistema kanalizacije i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, te time doprinijeti poboljšanju zdravstvene sigurnosti građana, odnosno zaštiti okoliša.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti