Čelinac će dobiti moderan video-nadzor

14.11.2020. 11:14 / Izvor: Akta.ba
Čelinac će dobiti moderan video-nadzor

Načelnik Čelinca Momčilo Zelјković istakao je da opštinsko rukovodstvo ima odličnu saradnju sa Policijskom stanicom.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da će u Čelincu biti postavlјen moderan video-nadzor sa pametnim kamerama što će znatno pobolјšati bezbjednost građana ove opštine.

Lukač je, nakon razgovara sa načelnikom opštine Momčilom Zelјkovićem, rekao novinarima u Čelincu da je izuzetno zadovolјan radom Policijske stanice u ovoj lokalnoj zajednici.

"Bezbjednost u Čelincu je na visokom nivou, stopa kriminaliteta je u opadanju za 20 odsto, što govori da je rad pripadnika Policijske stanice izuzetan", naveo je Lukač.

Lukač je naveo da Policijska stanica Čelinac organizaciono pripada Policijskoj upravi Banjaluka i ima punu podršku u borbi protiv svih oblika kriminaliteta.

Načelnik Čelinca Momčilo Zelјković istakao je da opštinsko rukovodstvo ima odličnu saradnju sa Policijskom stanicom.

"Nemamo krivičnih djela koja bi izazvala posebnu pažnju, uglavnom su to prekršajne prijave koje su u konstantnom opadanju. Imamo stabilnu bezbjednosnu situaciju i raduje me činjenica da ćemo u narednoj godini pokriti sve klјučne raskrsnice video-nadzorom", naglasio je Zelјković.

U opštini Čelinac je u funkciji video-softver sa nekoliko nadzornih kamera, a postavlјanjem novih pametnih kamera biće proširen obim preglednosti klјučnih raskrsnica.

Zelјković je dodao da je sa ministrom unutrašnjih poslova Srpske razgovarao i o privrednim i društvenim temama u ovoj opštini, kao i o realizovanim infrastrukturnim projektima

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti