Cement Adria promijenila ime u CEMEX d.o.o. Sarajevo

14.01.2010. 13:13 / Izvor: eKapija.ba
Cement Adria promijenila ime u CEMEX d.o.o. Sarajevo

Firma Cement Adria d.o.o. Sarajevo, koja posluje u sklopu CEMEX-a, jednog od globalnih lidera u proizvodnji građevinskih materijala, promijenila je ime u Cemex d.o.o, saopćeno je iz ove kompanije za eKapija.ba.

Odluka je donesena u skladu sa CEMEX-ovom globalnom praksom da firme u mreži preuzmu ime CEMEX.

Također, početkom decembra 2009. godine promijenjeno je ime i kompanije Dalmacijacement d.d. u CEMEX Hrvatska d.d. Zajedno s imenom, kako je saopćeno, mijenja se i znak, odnosno u upotrebi ostaje samo CEMEX znak, čime se u potpunosti usklađuje vizuelni identitet s onim u CEMEX mreži.

Iz ove kompanije navode da su uvjereni kako ova promjena neće biti velika novost za njihove poslovne partnere i klijente, s obzirom da se ime i znak CEMEMX koriste od njihovog dolaska na tržište Bosne i Hercegovine, te da je ono i do sada bilo prisutno u poslovnoj komunikaciji.

Inače, CEMEX je od 2005. godine kao brend prisutan i na tržištu Bosne i Hercegovine, a u protekle četiri godine je stekao prepoznatljivost i imidž visokokvalitetnih građevinskih proizvoda i usluga, čime se nadovezao na brend Dalmacijacement koji je oduvijek bio sinonim za kvalitetu cementa na ovim prostorima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti