Cement kakanjske tvornice ugrađen u najveće objekte u BiH

27.05.2014. 15:59 / Izvor: eKapija.ba

Redovna Generalna skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj zasjedala je 27.05.2014. godine u Kaknju. Tokom 2013. godine Tvornica cementa Kakanj na tržište je plasirala 476.000 tona cementa.

Redovna Generalna skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj zasjedala je 27.05.2014. godine u Kaknju. Ovom prilikom usvojen je Godišnji izvještaj o poslovanju za 2013. godinu sa Izvještajem revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. Tokom 2013. godine Tvornica cementa Kakanj na tržište je plasirala 476.000 tona cementa, što je za 12 procenata bolje u odnosu na prethodnu godinu.

"Većina cementa u protekloj godini ugrađena je u najveće objekte u BiH, kao što su dva najveća mosta na Koridoru 5C", rekao je Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku. "Moram posebno istaknuti i značajan uspjeh naše kćerke kompanije, TBG BH, koja je tokom 2013. godine ostvarila rekordne rezultate u historiji svog postojanja. Naime, u četiri betonare u BiH proizvedeno je i ugrađeno oko 204.000 metara kubnih transportnog betona koji je najvećim dijelom ugrađen u najveće i najzahtjevnije infrastrukturne projekte u BiH."

Nadzorni odbor Tvornice cementa Kakanj je ovom prilikom također potvrdio i pozdravio odluku o donaciji 500.000,00 KM za pomoć ugroženima od poplava i obnovu koju Tvornica cementa realizira u novcu i materijalu (cement i beton).

Svoj dodatni konkretni doprinos oporavku BiH Tvornica cementa Kakanj će realizirati kroz najavljeni ciklus investiranja od minimalno 20 miliona KM usmjerenih u proizvodnju. "Ponosan sam što radim u HeidelbergCement grupaciji. Ovo pokazuje da kompanija nije samo uspješna jer ima dobra postrojenja i dobro obučene ljude, nego također humane ljude koji su uvijek spremni pomoći onima kojima je pomoć najviše potrebna," zaključio je Muidža.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti