Vijesti

Centar za poslovnu edukaciju: Uručeni certifikati nezaposlenim osobama iz oblasti grafike i web dizajna

18.03.2010. 15:53 / Izvor: eKapija.ba

U prostorijama Centra za poslovnu edukaciju u Tuzli, uručeni su certifikati licima koja se trenutno nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. To je kruna projekta koji su zajednički realizovali Udruženje Inicijativa za razvoj i saradnju iz Banja Luke (IRS) i Centar za poslovnu edukaciju Tuzla.

Udruženje Inicijativa za razvoj i saradnju u BiH implementira Program "Poboljšanje ekonomskih i socijalnih kapaciteta i jačanje produktivne mreže i uključenje u tržište rada, a posebno pomoć ugroženih kategorija AECID 07-CO1-037“, finansiran od strane Španske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (AECID), u periodu 2008-2010.godina. U realizaciji projekta, kao jedan od partnera, odabran je Centar za poslovnu edukaciju u Tuzli.

Organizovana je edukacija iz oblasti grafičkog i web dizajna u 3 nivoa i to za polaznike koji se vode na evidenciji nezaposlenih lica Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Edukaciju je uspješno završilo 15 polaznika i danas, u 13 sati, u prostorijama Centra za poslovnu edukaciju, uručeni su im certifikati, uz prisustvo predstavnika IRS-a i osoblja Centra.

"Ovakav vid realizacije projekata je najbolji način pomoći nezaposlenom i socijalno ugroženom stanovništvu. Sticanjem specijalističkih znanja i vještina daju se dodatne šanse za zapošljavanje nezaposlenih osoba i povećava njihova konkurentnost na tržištu rada. Sa Centrom za poslovnu edukaciju ostvarili smo izvrsnu saradnju i uz njihovu podršku uspješno okončali projekat", kazala je Vesna Slavnić, menadžer programa i predstavnica IRS-a.

Mirjana Marinković - Lepić, direktorica Centra za poslovnu edukaciju, istakla je da se ovakvim projektima ispunjava svrha neformalnog obrazovanja – cjeloživotno učenje i dodatno osposobljavanje koje je i te kako važno prilikom zapošljavanja. Centar je, u okviru svog programa društveno odgovornog poslovanja, dao svoj doprinos projektu kroz besplatne radionice, dodatne časove i konsultacije, u skladu sa željama i potrebama polaznika. Poseban kvalitet predstavlja pokazana želja i volja polaznika da usvoje prezentirana znanja, te na taj način zasluže certifikate koji su im danas uručeni. Ovo je i potvrda da kvalitetni projekti nađu put do svoje realizacije, rušeći vještački stvorene entitetske i svake druge barijere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti