Vijesti

Centar za razvoj malog biznisa u prostorijama Gradske razvojne agencije: Posao iz vlastitog doma

31.08.2007. 08:58 / Izvor: Nezavisne novine

Gradonačelnik Dragoljub Davidović i direktor Gradske razvojne agencije (CIDEA) Nenad Račić juče su svečano otvorili Centar za razvoj malog biznisa u prostorijama Gradske razvojne agencije.

"Gradska razvojna agencija je kroz razne aktivnosti uspjela formirati Centar za razvoj malog biznisa. Radi se o mikrobiznisu, kućnoj radinosti, a planiramo proširiti djelovanje i na ruralna područja i proizvodnju zdrave hrane", rekao je Račić.

Gradonačelnik je istakao kako je cilj formiranja ovog centra omogućavanje egzistencije i konkurentnosti na tržištu ljudima koji se bave malim biznisom.

"Ovo je jedan od načina na koji se ljudi mogu zaposliti i omogućiti sebi egzistenciju. Grad direktno podržava i finansira agenciju i ovo je uspješan primjer te saradnje", istakao je Davidović.

Nakon nekoliko seminara i radionica CIDEA je uspjela okupiti preko 60 kooperanata, koji su sada članovi Centra za razvoj malog biznisa.

Ovom prilikom organizovana je i izložba radova članova ovog centra, na kojoj su bili izloženi predmeti rađeni u kućnoj radinosti.

Svi članovi ističu da im je ovo prilika da svoje proizvode lakše plasiraju na tržište, a izložbu vide kao idealan način izlaganja svojih proizvoda.

Izloženi su predmeti rađeni od stakla, duborezi, nošnje, kao i mnoštvo drugih vrijednih predmeta koji su izašli iz kućne radinosti.

"Ovaj biznis centar je jako potreban. Ja već šest godina izrađujem proizvode od stakla, takozvano art staklo, a počela sam faktički od ničega. Međutim, da je ovaj centar postojao kad sam ja počinjala vjerujem da bih puno brže napredovala", kazala je Amra Đuzel, jedan od izlagača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti