Centar za razvoj malog biznisa u prostorijama Gradske razvojne agencije: Posao iz vlastitog doma

31.08.2007. 08:58 / Izvor: Nezavisne novine
Centar za razvoj malog biznisa u prostorijama Gradske razvojne agencije: Posao iz vlastitog doma

Gradonačelnik Dragoljub Davidović i direktor Gradske razvojne agencije (CIDEA) Nenad Račić juče su svečano otvorili Centar za razvoj malog biznisa u prostorijama Gradske razvojne agencije.

"Gradska razvojna agencija je kroz razne aktivnosti uspjela formirati Centar za razvoj malog biznisa. Radi se o mikrobiznisu, kućnoj radinosti, a planiramo proširiti djelovanje i na ruralna područja i proizvodnju zdrave hrane", rekao je Račić.

Gradonačelnik je istakao kako je cilj formiranja ovog centra omogućavanje egzistencije i konkurentnosti na tržištu ljudima koji se bave malim biznisom.

"Ovo je jedan od načina na koji se ljudi mogu zaposliti i omogućiti sebi egzistenciju. Grad direktno podržava i finansira agenciju i ovo je uspješan primjer te saradnje", istakao je Davidović.

Nakon nekoliko seminara i radionica CIDEA je uspjela okupiti preko 60 kooperanata, koji su sada članovi Centra za razvoj malog biznisa.

Ovom prilikom organizovana je i izložba radova članova ovog centra, na kojoj su bili izloženi predmeti rađeni u kućnoj radinosti.

Svi članovi ističu da im je ovo prilika da svoje proizvode lakše plasiraju na tržište, a izložbu vide kao idealan način izlaganja svojih proizvoda.

Izloženi su predmeti rađeni od stakla, duborezi, nošnje, kao i mnoštvo drugih vrijednih predmeta koji su izašli iz kućne radinosti.

"Ovaj biznis centar je jako potreban. Ja već šest godina izrađujem proizvode od stakla, takozvano art staklo, a počela sam faktički od ničega. Međutim, da je ovaj centar postojao kad sam ja počinjala vjerujem da bih puno brže napredovala", kazala je Amra Đuzel, jedan od izlagača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti