Centralna banka BiH traži ideju za novi logo, nagrada 6.000 KM

28.05.2021. 10:01 / Izvor: SRNA
Centralna banka BiH traži ideju za novi logo, nagrada 6.000 KM

Centralna banka BiH objavila je konkurs za izradu idejnog rješenja logotipa Banke, a najbolje rješenje biće nagrađeno sa 6.000 KM.

Centralna banka BiH objavila je konkurs za izradu idejnog rješenja logotipa Banke, a najbolje rješenje biće nagrađeno sa 6.000 KM.

Drugorangirani učesnik konkursa biće nagražen sa 3.000 KM, a trećerangirani sa 1.000 KM, objavila je Centralna banka.

Dodijeljena nagrada podrazumjeva otkup autorskog djela /idejnog rješenja/, odnosno nagrađeni radovi nakon sporovedenog konkursa i isplatom nagrada, postaju isključivo vlasništvo Centralne banke.

Ukoliko nijedno od pristiglih rješenja, prema ocjeni konkursne komisije, ne bude zadovoljavalo zadate kriterijume, konkurs će biti poništen.

Pravo učešća na konkursu za izradu idejnog rješenja imaju sva pravna i fizička lica, kao i fizička lica koja nisu registrovana kao privredni subjekti.

Učesnici konkursa ne mogu biti lica koja su neposredno angažovana na pripremi i sprovođenju ovog konkursa i članovi komisije, kao ni lica koja su sa njima u srodstvu ili u bilo kakvom poslovnom odnosu.

Svaki od učesnika konkursa, pojedinac ili grupa, ima pravo učestvovati u ovom konkursu samo sa jednim konkursnim radom.

"Očekujemo radove čiji nivo komunikativnosti i kreativnosti nije ograničen do sada prisutnom praksom, odnosno pretpostavkama o okvirima unutar kojih se konvencionalno kreću viđeni vizualni identiteti javnih ustanova", naveli su iz Centralne banke.

Rok za predaju konkursnog rada je 14. jun do 11.00 časova, rok za postavljanje pitanja je 4. jun, a javno otvaranje koverti autora biće obavljeno 29. juna.

Više informacija o ovom javnom pozivu nalazi se na veb stranici Centralne banke

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti