Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Centrotrans bez zvaničnih informacija o ponovnoj uspostavi javnog prijevoza

04.05.2020. 14:37 / Izvor: Akta.ba

I pored velikog broja upita korisnika javnog prijevoza, Kompanija Centrotrans još uvijek nema zvanične informacije kada će doći do ponovne uspostave autobuskog prijevoza.

"U vezi s tim, uputili smo dopis nadležnim institucijama sa prijedlogom za sastanak na kojem bi se razgovaralo o načinu i uslovima ponovne uspostave saobraćaja. Naime, mišljenja smo da je potrebno da se formira tim stručnih ljudi koji bi na bazi procjene potrebnog prijevoza, neophodnog broja vozila i kadrova napravili program i mjere pod kojima bi se ponovno uspostavio djelimični ili potpuni javni prijevoz putnika", saopćeno je iz Centrotransa.

Napominju da je u prethodnom periodu Centrotrans izvršio adekvatne pripreme svih autobusa i u ovom momentu imamo spreman vozni park ali i kadrove koji mogu odgovoriti na sve zahtjeve prijevoza kada za to dobijemo saglasnost vlade, ministarstva i kriznih štabova.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti