Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Centrotrans kupio tri nova autobusa Mercedes Tourismo

08.08.2019. 12:24 / Izvor: Akta.ba

Na međunarodnim linijama Centrotransa od augusta počet će saobraćati tri nova autobusa čija investicija iznosi preko 1,5 miliona konvertibilnih maraka.

Riječ je o autobusima Mercedes Tourismo, a Centrotrans je prva kompanija u BiH koja je izvršila kupovinu autobusa Mercedes nove generacije koji opremljeni najsavremenijim sigurnosnim sistemima.

Pored toga, posjeduju posebnu, dodatnu opremu kao što je rampa za invalidska kolica utičnica od 220V i 230V, USB priključke, sistem upozorenja na frontalni sudar, sistem za upozoravanje prilikom prelaska u drugu traku, elektronski sistem kontrole stabilnosti ESP uključujući i ASR kontrolu proklizavanja itd. Dva su vozila sa kapacitetom 51 sjedećih mjesta, dok je treći autobus kapaciteta 55 putničkih mjesta i ispunjavaju Euro 6 norme. 

Novi Mercedesi Tourismo bit će angažovani na međunarodnim linijama i predstavljaju jednu od najznačajnijih investicija u 2019. godini. Pored navedena tri autobusa Centrotrans je od mjeseca maja izvršio kupovinu ukupno 12 autobusa za gradski, prigradski i međunarodni saobraćaj. 

Cilj kupovine novih autobusa je moderan i kvalitetan vozni park koji može zadovoljiti potrebe naših korisnika, saopćeno je iz ove kompanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti