Centrotrans od petka uspostavlja javni gradski prijevoz

14.05.2020. 13:36 / Izvor: Akta.ba
Centrotrans od petka uspostavlja javni gradski prijevoz

Kompanija Centrotrans će od petka, 15.05.2020. godine, nakon skoro dva mjeseca, ponovno uspostaviti javni gradski prijevoz.

Kompanija Centrotrans će od petka, 15.05.2020. godine, nakon skoro dva mjeseca, ponovno uspostaviti javni gradski prijevoz.

Obzirom na navedenu situaciju već su poduzete mjere kojima je cilj da se zaštite putnici ali i uposlenici Centrotransa. Tako je, na većini gradskih autobusa gdje je veći promet putnika, ugrađena adekvatna zaštita voznog osoblja, na ulaze u autobuse postavljeni su dozatori sa dezinfekcijskim sredstvima, a napravljen je i poseban plan čišćenja i dezinfekcije svih vozila tokom dana.

Pored svega navedenog, bit će primjenjivanje odluke Federalnog štaba civilne zaštite FBiH, te će svi putnici i vozno osoblje morati nositi ličnu zaštitnu opremu, u autobusima je obavezan fizički razmak, a putnici će sjediti na svakom drugom sjedištu što će biti i jasno obilježeno.

Na ulazu u autobuse bit će postavljene obavijesti o higijenskim mjerama i ograničenjima, a kako bi sve funkcionisalo na najbolji mogući način u većini vozila bit će angažovani kondukteri koji će voditi računa o pridržavanju mjera. 

Posebno preporučujemo putnicima da u cilju što manjeg kontakta koriste mogućnost plaćanja putem elektronskih kartica, kao i dopune istih, a više informacija putnici mogu dobiti putem besplatne CentroCard mobilne aplikacije.

Rad javnog linijskog prijevoza putnika će se organizovati postupno u fazama, a sve u skladu sa epidemiološkom situacijom. U prvoj fazi prijevoz će biti reduciran i prilagođen trenutnim uslovima, što znači da će biti pokrivene sve gradske linije na kojima saobraća Centrotrans ali u smanjenom kapacitetu. 

Prateći povoljnu epidemiološku situaciju povećavat će se i broj polazaka odnosno broj angažovanih autobusa. 

Upravo iz tog razloga apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, saopćeno je iz Centrotransa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti