Centrotrans - oficijelni prijevoznik EYOF-a

05.02.2019. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Centrotrans - oficijelni prijevoznik EYOF-a

​Kompanija Centrotrans oficijelni je prijevoznik Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2019.

Kompanija Centrotrans oficijelni je prijevoznik Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2019. Tim povodom danas je u kompaniji Centrotrans organizovana konferencija za medije gdje je predstavljena organizacija ovog zahtjevnog prijevoza.

S obzirom na planirani obim prijevoza i kompleksnost ovog projekta, Centrotrans je posvetio posebnu pažnju pripremama, planiranju i organizaciji prijevoza.

Prema riječima organizatora prijevoza za Centrotrans, Šaćiragić Muhameda, za potrebe realizacije prijevoza, tokom održavanja EYOF-a, bit će aktivno angažovani slijedeći kapaciteti: 

- 48 turističkih autobusa kapaciteta 49 sjedišta 

- 12 minibusa kapaciteta do 30 sjedišta

- 6 kombibusa

- 6 teretnih i dostavih vozila

- 3 servisne ekipe za intervencije

Ceremonija otvaranja je najzahtjevniji logistički poduhvat koji zahtjeva istovremeno angažovanje 44 autobusa za prijevoz članova delegacija. 

Referenca koja govori o opredjeljenju Centrotransa da pruži uredan, tačan i kvalitetan prijevoz uz profesionalno osoblje je svakako organizacija Zimskih Olimpijskih Igara ZOI '84.

"Članovi operativnog štaba, Uprava i svi uposlenici Centrotransa poduzimaju sve potrebne pripremne radnje kako bi dostojno dočekali sve učesnike EYOF-a, te obezbijedili prijevoz koji zadovoljava najviše standarde kvaliteta i sigurnosti", istakao je generalni direktor Centrotransa, Safudin Čengić. 

Prisutnim medijima obratio se i direktor EYOF-a, Senahid Godinjak koji je naglasio značaj prijevoza svih učesnika Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, te izrazio povjerenje u kompaniju Centrotrans.

"Nije nam bilo teško odabrati partnera za prijevoz, a obzirom na sve reference i bogatu historiju koju Centrotrans ima. Ova kompanija je na tržištu pokazala da zna svoj posao i da ga obavlja profesionalno. Iz tog razloga se i mi zahvaljujemo Centrotransu jer su prepoznali EYOF kao projekt u kojem bi mogli da učestvuju i daju svoj doprinos kako bi kompletna slika naše zemlje i gradova domaćina bila na jednom visokom nivou". 

Prema njegovim riječima, opredjeljenje organizatora ali i svih partnera EYOF-a jeste da Bosna i Hercegovina bude dobar domaćin ovoj velikoj manifestaciji. 

U cilju što bolje mobilnosti učesnika, Centrotrans je obezbijedio besplatan prijevoz za sve akreditovane učesnike EYOF-a 2019 u autobusima javnog gradskog prijevoza.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti