Centrotrans potvrdio lidersku poziciju: Planirana ulaganja od 3,6 mil. KM

14.01.2016. 13:32 / Izvor: Akta.ba
Centrotrans potvrdio lidersku poziciju: Planirana ulaganja od 3,6 mil. KM

Centrotrans planira pozitivne poslovne rezultate i za 2016. godinu. Osim povećanja svih parametara planira se investicija u vrijednosti od 3,6 miliona KM. Planirano je i kontinuirano unaprjeđenje usluga prijevoza unutar i van granica BiH.

Danas je u prostorijama Centrotrans Eurolines održana godišnja konferencija za medije na kojoj je istaknuto da kompanija Centrotrans Eurolines 2015. godinu završava sa pozitivnim poslovnim rezultatom. Povećan je broj linija, zabilježeno je povećanje broja putnika, te su modernizovane usluge kako bi korisnicima osigurali ugodnija putovanja.

U 2015. godini ova kompanija nabavila je 18 novih i polovnih autobusa koji su koštali više od dva miliona KM. Obzirom da je u prethodnoj godini došlo do smanjenja cijena u prigradskom i međugradskom saobraćaju, povećan je broj korisnika usluga ove kompanije. Također, na osnovu zahtjeva građana, Mjesnih zajednica i Općina došlo je do povećanja broja linija na području Kantona Sarajevo.

Danas Centrotrans Eurolines u javnom prijevozu putnika na području Kantona Sarajevo saobraća sa 88 autobusa koje opslužuje 154 radnika. Centrotrans Eurolines na području Kantona Sarajevo održava 44 linije od čega 28 kantonalnih i 16 federalnih linija koje su integrisane u sistem javnog gradsko – prigradskog prijevoza.

"Posebno naglašavamo da se u javnosti često iznosi podatak da Centrotrans Eurolines ne saobraća na padinskim dijelovima Sarajeva. Međutim Centrotrans Eurolines sa 12 minibusa održava 32% padinskih linija i to: Otoka – Briješće, Otoka – Buća Potok, Otoka - Mojmilo-Turkušići, Drvenija – Gornji Velešići-Hum, Park - Šip - Bušća, Dom Armije – Širokaća, Dom Armije – Breka II", kažu u Centrotransu.

Istaknuto je da je na međunarodnim linijama, u dogovoru sa kooperantom Centrotrans Eurolines preuzeo samostalno održavanje svih linija prema Njemačkoj. Nastavljeno je sa uvođenjem dodatnih usluga kao što je besplatan internet na međunarodnim linijama tokom cijelog putovanja i informacioni displeji u gradskim autobusima koji putnicima daju informacije o stajalištima, servisnim i drugim informacijama. Nova usluga uvedena je na osnovu ideje mladih ljudi kojima je Centrotrans dao mogućnost za realizaciju iste.

Centrotrans je u 2015. godini povećao prihod za šest posto, povećan je broj pređenih kilometara za tri posto, broj prevezenih putnika za 11 posto.

Značajne rezultate ostvario je i Centrotours, koji posluje unutar kompanije Centrotrans Eurolines. Kao oficijelni prijevoznik reprezentacija BiH, Centrotours je organizovao brojna  putovanja unutar i van BiH, kako za sportske ekipe tako i navijačke skupine. U prethodnoj godini uspješno je realizovan projekat Turska 2015. gdje je direktnim chartet letovima iz Sarajeva u Turskoj ljetovalo preko 2000 klijenata.

Centrotrans planira pozitivne poslovne rezultate i za 2016. godinu. Osim povećanja svih parametara planira se investicija u vrijednosti od 3,6 miliona KM. Planirano je i kontinuirano unaprjeđenje usluga prijevoza unutar i van granica BiH.

Centrotrans Eurolines namjerava nastaviti sa ulaganjem u modernizaciju voznog parka kojima će se zadovoljiti potrebe putnika.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti