Cerifikat bonitetne izvrsnosti za nas je potvrda da posao koji radimo - radimo ispravno

18.02.2021. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Cerifikat bonitetne izvrsnosti za nas je potvrda da posao koji radimo - radimo ispravno

U platinaste bh. kompanije spadaju kompanije poput Metalne Industrije Prijedor - MIP, Ferro-pack d.o.o. iz Viteza i Reca d.o.o. iz Sarajeva.

Platinasta bonitetna izvrsnost predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost među kompanijama koje uzastopno tri godine iskazuju Zlatnu bonitetnu izvrsnost i ima je samo 5% bonitetno izvrsnih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Samo najbolje kompanije, koje postižu najviše poslovne standarde i dokazuju se kao siguran poslovni partner s niskim rizikom poslovanja tokom dužeg vremenskog perioda, stečenim certifikatom, kao potvrdom ovakvog poslovanja, mogu steći nova partnerstva i ujedno ojačati ugled kompanije među postojećim kupcima, partnerima i široj poslovnoj zajednici. U platinaste bh. kompanije spadaju kompanije poput Metalne Industrije Prijedor - MIP, Ferro-pack d.o.o. iz Viteza i Reca d.o.o. iz Sarajeva.

MIP je kompanija sa šezdesetogodišnjom praksom proizvodnje zavarenih čeličnih konstrukcija i sklopova, koji je ostvario vizije i pozicije prepoznatljivog i respektabilnog dobavljača vodećim evropskim i svjetskim kompanijama iz različitih privrednih oblasti. Oko 130 zaposlenih te kapacitet i do 4000 tona zavarenih čeličnih konstrucija i sklopova godišnje čini Metalnu Industriju Prijedor spremnom za sve poslovne izazove.

FERRO PACK d.o.o. osnovana je početkom 2005. godine u Vitezu. Osnovna djelatnost kompanije je uvoz, pakiranje i distribucija rifuznih roba i kao takvi postali su za vrlo kratko vrijeme prepoznatljivi po svojoj specifičnoj djelatnosti, jedinstvenoj u BiH.

Reca d.o.o.je kćerka firma Kellner und Kunz AG, osnovana je 2002. godine u Sarajevu i pripada RECA grupaciji, koncentriranoj na tržišta industrije i obrtništva, koju čini 28 kompanija u 20 zemalja Evrope. Reca je kompetentan partner za C-dijelove - sa više od 120.000 kvalitetnih proizvoda, od vrhunskih spojnih elemanata, alata pa sve do hemijskih proizvoda. Pomaže u optimiziranju radnih procesa te osigurava unaprjeđenje konkurentskih sposobnosti svojih klijenata. U Bosni i Hercegovini Reca servisira kupce u dvije efikasne poslovne jedinice - zanatstvo i autoindustriju, koje su prilagođene zahtjevima kupaca, pružajući im vrhunsku uslugu, jer žele impresionirati sve one koji imaju dodir sa ovom markom.  Iskrenost, simpatije i pouzdanost su principi po kojima RECA održava saradnju sa svojim poslovnim partnerima. 

Evo šta je o radu kompanije RECA te njenoj bonitetnoj izvrsnosti izjavio direktor Slavko Kostić:

“Prema svim ekonomskim i, u našem slučaju, trgovačkim parametrima, trudimo se da konstantno povećavamo produktivnost sa novim proizvodima, novim kupcima i sa povećanjem broja uposlenika kod prodaje, a kod naplate imamo poseban kompleksan menadžment. Osnovni moto na kojem se insistira je što veća i kvalitetnija identifikacija svih uposlenika sa firmom. Poziciju koju smo postigli na tržištu u ovih 18 godina, u najmanju ruku trebamo zadržati, a želimo je i dalje razvijati kako bi omogućili sigurnost našim uposlenicima i samoj firmi u odnosu na konkurenciju koja trenutno postoji u BiH i naravno prema konkurenciji koja dolazi.

Jedini način da bi se opstalo je što veća izvrsnost u poslovanju. Cerifikat bonitetne izvrsnosti za nas je potvrda da posao koji radimo - radimo ispravno, i predstavlja objektivnu ocjenu našeg rada. Bisnode certifikat koristimo kao potvrdu o bonitetnoj izvrsnosti na našoj web stranici i u signaturi maila svakog uposlenika i na takav način direktno se predstavljamo kao odgovorni i poželjni poslovni partneri. Reca d.o.o koristi i bazu podataka Bisnode rješenja u svakodnevnom radu jer u poslovanju bez ispitivanja boniteta se upuštate u preveliki rizik, koji na ovaj način svodimo na minimum.”

Više o bonitetno izvrsnim kompanijama možete vidjeti na ovom LINKU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti