Certifikati o obuci i zapošljavanje u preduzeću SurTec - Eurosjaj

20.07.2014. 18:45 / Izvor: eKapija.ba
Certifikati o obuci i zapošljavanje u preduzeću SurTec - Eurosjaj

U okviru projekta koji je imao za cilj stvoriti uslove za jačanje ljudskih resursa, a time i konkurentnost lokalnih preduzeća, certifikati su uručeni za 29 polaznika obuke za zanimanje galvanizer.

U prostorijama konjičkog preduzeća SurTec - Eurosjaj,  jučer su svečano uručeni certifikati 29- orici polaznika obuke za zanimanje galvanizer.

Tromjesečni projekat „Obuka i zapošljavanje kandidata za hemijskog tehničara /galvanizera“ realizovala je Agencija za ekonomski razvoj “Prvi korak”, uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ), razvojnih agencija USAID i SIDA kroz zajednički projekat unapređenja lokalnog razvoja-GOLD, Općine Konjic, Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu Mostar (REDAH), Udruženja za poduzetništvo i posao (LINK) Mostar, Prilike Plus i Firma Project.

"Cilj ovog projekta je stvoriti uslove za jačanje ljudskih resursa, a time i konkurentnosti lokalnih preduzeća, ali i stvoriti uslove za bolju zapošljivost nezaposlenih lica sa područja općine, registrovanih na Birou za zapošljavanje kroz program cjeloživotnog obrazovanja odnosno obrazovanja odraslih", rekao je Derviš Dizdarević, direktor Agencije “Prvi korak”.

Prilikom uručivanja certifikata, direktor preduzeća SurTec Eurosjaj Jasmin Badžak, rekao je da je ova firma u usponu jer koristi savremena dostignuća upravljanja i marketinga, a konkurentnost na tržištu zadržava ulaganjem u znanje.

U ime USAID-a podjeli certifikata prisustvovao je  Amir Sarajlić. Obuku je 3.februara započelo 30 kandidata, završilo ju je 29 , od kojih je posao do sada dobilo 21 lice.

(mojkonjic.com)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti