Certifikati uspješnim svršenicima IUS Life akademija

15.09.2017. 07:55 / Izvor: Akta.ba

U narednoj akademskoj godini IUS Life će nastaviti organizirati nove kurseve prodajne akademije kao i akademije za procjenu vrijednosti nekretnina.

U prostorijama Internacinalnog univerziteta u Sarajevu, 13. septembra, 2017. godine upriličena je ceremonija dodjele certifikata uspješnim svršenicima Prodajne akademije (Sales Academy) i Akademije za procjenu vrijednosti nekretnina prema međunarodnim standardima (IVS) (Real Estate Academy) koje je u toku proljetnog semestra organizovao IUS Life, centar za cjeloživotno učenje pri Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Predavači, dr. Sead Bašić (Prodajna akademija) i prof. Mirza Muhasilović (Akademija za procjenu vrijednosti nekretnina) su  stručnjaci u svojim oblastima, a polaznici programa IUS Life su imali priliku naučiti mnogi i čuti niz primjera iz  višegodišnjeg profesionalnog iskustva.

Profesor Muhasilović je istakao da tek sada dolazi vrijeme kada prodavci i kupci nekretnina sve više postaju svjesni važnosti procjene nekretnine, odnosno poznavanja International Value Standards (IVS). “U narednom periodu očekujemo još polaznika na ovu edukaciju koju organizuje IUS Life, centar za cjeloživotno učenje”.

Svršenik Prodajne akademije, Ajdin Pindžo, iz kompanije Dara, d.o.o. izjavio je da je profesor Bašić prezentirao iz svog ličnog profesionalnog iskustva kako zaista prodaja funkcioniše, tehnike prodaje koji nam pomažu prilikom svakodnevnog rada, a u neposrednoj interaktivnoj komunikaciji bio korektan i prenio nam znanje i iskustvo na najbolji mogući način.

Samir Džaferović, iz kompanije Planet d.o.o. je dodao da je program Prodajne akademije bio veoma koristan, te da je profesor prenio svoje znanje i iskustvo koje će im biti itekako potrebno u budućoj karijeri. Trajanje kursa je bilo optimalno, i pokrivene su sve teme bitne za ovu oblast.

Mirza Šaković, iz Raiffeisen banke, uspješno je završio Akademiju za procjenu vrijednosti nekretnina, za koju je izjavio da je bila izuzetno korisna. “Mi već radimo u struci i imamo neko iskustvo kao sudski vještaci, ali praktična znanja koja nam je predavač prezentirao će nam biti od velike koristi.” istakao je Šaković.

U narednoj akademskoj godini IUS Life će nastaviti organizirati nove kurseve prodajne akademije kao i akademije za procjenu vrijednosti nekretnina.

Detalje o novim kursevima saznajte na www.life.ius.edu.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti