Cesar's u prodaju uvodi rešetke i poklopce za vodovodne i kanalizacijske šahtove

21.05.2018. 12:57 / Izvor: Akta.ba
Cesar's u prodaju uvodi rešetke i poklopce za vodovodne i kanalizacijske šahtove
OTVORI GALERIJU

U pitanju su proizvodi od livanog željeza turske proizvodnje, koji se za mjesec dana mogu očekivati na našem tržištu.

Firma Cesar's Residence bavi se veleprodajom i maloprodajom opreme za kupatila i keramičke opreme, a ekskluzivni su zastupnici za brendove Eleks, Sanica, Serel, Ege Seramic i Onduline.

Njihov asortiman obuhvata vodomaterijal, sanitarnu opremu, keramiku, opremu za grijanje te opremu za hidroizolaciju. Nude inovativna riješenja u kojima uz pomoć educiranog osoblja, te kombi bojlere, radijatore visoke kvalitete, ventile, solarne panele i mnogu drugu prateću opremu.

"Dvije godine nakon što smo otvorili poslovnicu u Sarajevu na adresi Prnjavorska 2, kompanija Cesar's i dalje uspješno posluje. Tome u prilog govori činjenica da smo zadovoljni prošlogodišnjom prodajom koja je bila uspješna i iznad naših očekivanja. Nadamo se da će i sljedeća godina biti još uspješnija", kazao je za Akta.ba Suad Stranjak, referent prodaje Cesar's Residence.

Norme i ciljevi

Ističu da su postavili ciljeve i norme koje žele ispuniti, a ove godine će se više posvetiti sanitariji i keramici, te segmentu izolacije, nego što su to do sada radili.

"Jedan od noviteta koje smo uveli u Mostaru su i segment građevinskog materijala, tako da imamo i dosta novih roba, od visokogradnje do niskogradnje, što podrazumjeva skele za iznajmljivanje, montažu, demontažu", dodao je Stranjak.

Kada su u pitanju noviteti za Sarajevo, ističu da su za sada u manjem izložbenom prostoru sa manjim magacinom, te da će usluge iz građevinskog sektora još pričekati za ovu lokaciju, ističući da nije daleko ni dostavom vršiti te usluge građevine.

"Što se tiče naših partnera, oni većinom prate trendove, a mi smo tu da to ispunimo. Jedan od najpoznatijih turskih trendova koje zastupamo je Ege Seramic i sve njihove novitete koje su imali u prethodne dvije godine imamo i mi u svojim salonima. Također, ovi proizvodi se mogu naći i kod naših veleprodajnih kupaca širom BiH", kazao je Ensar Korić, samostalni referent prodaje odjela vodomaterijala.

Ističu da je kompanija 90 posto posvećena bh. tržištu, te rade izvoz za Hrvatsku i Crnu Goru.

 

 

Planovi za dalje

"U planu nam je da se u svakom segmentu širimo, ali za sada to zavisi od mnogo faktora, roba je specifična te nije isto izvoziti keramiku i nešto drugo", kazao je Korić.

Dosadašnji projekti na kojima su radili su Hotel u Tarčinu gdje su radili usluge keramike u cijelom hotelu. Na Ilidži su radili na dvije zgrade i to studentski dom u Sokolović Koloniji i Ilidža Sky gdje su radili kompletno opremanje keramike i sanitarije. Na čaršiji su radili hotel Libris, na Bjelašnici su radili dva objekta Srebrna lisica gdje su radili isporuku materijala kompletne opreme, vodomaterijala i sanitarije.

"Ove godine planiramo uvođenja novih asortimana kao što su rešetke, poklopci te prateći elementi poklopaca za vodovodne i kanalizacijske šahtove. U pitanju su proizvodi od livanog željeza turske proizvodnje, koji se za mjesec dana mogu očekivati na našem tržištu", objasnio je Korić.

Ističu da su više bazirani na veleprodaju pravnim kupcima, ali da ima tu i fizičkih korisnika.

Kompletna kompanija ima preko 50 zaposlenih, uključujući i tekstilni odjel.

"Po potrebi se širimo i zapošljavamo radnike, ali je uglavnom uvijek u porastu taj segment. Bitno je da ne otpuštamo radnike. Više nas je nego prošle godine, zadovoljni smo poslovanjem, tako da je to za sada važno", poručio je Korić.

Podsjetimo da firma Cesar's Residence djeluje na bosansko-hercegovačkom tržištu od 2014. godine i za kratko vrijeme se uspjela uvrstiti među vodeće bosansko-hercegovačke firme u opremanju interijera i eksterijera keramičkim pločicama.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti