Češka kompanija "Snowhill" odustala od ulaganja na Jahorini!!!

08.09.2008. 15:15 / Izvor: Nezavisne novine
Češka kompanija 'Snowhill' odustala od ulaganja na Jahorini!!!

Češka kompanija "Snowhill", koja je najavljivana kao jedan od najvećih investitora u Olimpijski centar Jahorina, zbog odugovlačenja procesa potpisivanja ugovora, odustala je od ulaganja u najpoznatiji turistički kompleks u RS.

Potvrdio je to Jindrih Tomašek, vlasnik beogradske kompanije JTV-MAC, koja zastupa "Snowhill" u RS.

"Izgubili smo povjerenje u pozitivan ishod ovog arnžmana i ne vjerujemo da možemo dobiti posao na ovoj planini", rekao je Tomašek obrazloživši da su prijedlog investicije u Olimpijski centar Jahorina uputili Ministarstvu trgovine i turizma RS, ali da on još nije razmatran na sjednici Vlade RS.

"Jedan od dodatnih razloga zbog kojeg smo odlučili da završimo sa svim aktivnostima u RS jesu i nove opcije, prema kojima bi ulaganja u Olimpijski centar Jahorina trebalo da budu finansirana posredstvom nove emisje vrijednosnih papira, dok je namjera "Snowhila" bila da u posao uđe kao zakupac", rekao je Tomašek.

O planovima i namjerama ulaganja ove češke komanije na Jahorini govori se od kraja prošle godine, kad je češka kompanija "Snowhill" iskazala namjeru da u razvoj turizma na ovoj olimpijskoj planini uloži 20 miliona eura.

U Olimpijskom centru Jahorina kažu da nemaju informacija o tome da su Česi odustali od investiranja na Jahorini. U Centru su potvrdili da je Skupština akcionara krajem avgusta donijela odluku o dokapitalizaciji u vrijednosti od deset miliona KM emisijom akcija na berzi. Pravo preče kupovine akcija iz nove emisije, ističe Branko Koroman, direktor Olimpijskog centra Jahorina, imaće većinski akcionari ovog preduzeća. Većinski udio od 65 odsto u Olimpijskom centru Jahorina pripada Akcijskom fondu RS, a krupniji akcionari su Fond PIO RS sa deset odsto i "Kristal invest fond" Banja Luka, koji drži 6,5 odsto akcija.

"Na ovaj način smo učinili prvi korak za početak ulaganja u Jahorinu i svi koji budu željeli da ulažu u Olimpijski centar Jahorina imaće priliku da odmah po okončanju zakonske procedure to i učine", kaže Koroman i dodaje da je prostor za ulaganja na ovoj planini vrlo širok.

Koroman je objasnio da je Skupština akcionara usvojila Plan ulaganja za 2008/09. godinu, koji predviđa investicije u iznsou od deset miliona KM, dok je za sprovođenje kompletnog plana investicija u Olimpijski centar Jahorina potrebno 36 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti