Četvrti Forum o domaćoj proizvodnji "Kvalitet - recept za uspjeh"

16.05.2016. 09:07 / Izvor: Akta.ba

Panelisti su se dotakli i pravnih regulative i EU standarda bez kojih zasigurno ne bismo mogli preći granice Bosne i Hercegovine.  

U organizaciji Studentskog poslovnog kluba BURCH univerziteta održan je četvrti Forum o domaćoj proizvodnji u BiH. Partneri ovogodišnjeg Foruma su bili Univerzitet Apeiron, Privredna komora Republike Srpske, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH."

Tema panel diskusije 4. Foruma o domaćoj proizvodnji bila je: "Kvalitet – Recept za uspjeh".

U panel diskusiji su učestvovali predstavnici privrednog sektora kao i predstavnici  vladinih i nevladinih organizacija (Vitaminka, Bimal, Agencija za sigurnost hrane u BiH i Udruženje "Klub potrošača").

Panelisti Foruma bili su: Vitaminka - Marić Pero, Bimal - Nataša Pucar, Agencija za sigurnost hrane - Dragan Brenjo i Udruženje za zaštitu potrošača - Gordana Bulić.

Osnovni preduvjet za što uspješniji doprinos  razvoju i kupovini domaćih proizvoda je kvalitet. Kontinuirano unaprjeđivanje kvalitete po EU standardima zasigurno bi povećalo broj kupaca kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

U toku diskusije posebno se obratila pažnja na poboljšanje kvalitete pojedinih proizvoda ali i na povećanom brendiranju dovoljno kvalitetnih. Panelisti su se ovom prilikom dotakli i pravnih regulative ali i EU standarda bez kojih zasigurno ne bismo mogli preći granice Bosne i Hercegovine.  

Učesnici Foruma pozvali su domaće proizvođače da posebnu pažnju poklone kvaliteti a građanima kupovini domaćih proizvoda jer samo tako možemo pomoći i unaprijediti prosperitet Bosne i Hercegovine.

Moderator četvrtog  Foruma o domaćoj proizvodnji u Banja Luci bio je Admir Čavalić.

Nakon panel diskusija, organizovana je  posjeta Vitaminki i Univerzitetu Apeiron.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti