Choco lips dobitnik svjetske nagrade za ukus i kvalitetu Superior Taste

07.07.2014. 10:21 / Izvor: eKapija.ba
Choco lips dobitnik svjetske nagrade za ukus i kvalitetu Superior Taste

Choco lips je imao zapaženo učešće te je postigao izuzetno važan uspjeh i pored velike konkurencije osvojio nagradu Superior Taste odnosno najveću nagradu u kategoriji.

U aprilu ove godine Choco lips, kao brendirani proizvod proizvođača Saray iz Turske, natjecao se na takmičenju za Svjetski ukus u organizaciji Internacionalnog instituta za ukus i kvalitet iTiQ sa sjedištem u Briselu. Choco lips je imao zapaženo učešće te je postigao izuzetno važan uspjeh i pored velike konkurencije osvojio nagradu Superior Taste odnosno najveću nagradu u kategoriji.

Inače, Internacionalni institut za ukus i kvalitet iTiQ je svjetski poznati institut čija je osnovna misija testiranje hrane i pića sa ciljem promoviranja kvaliteta proizvoda kao bi se potrošačima što više približila informacija o ponudi kvalitetnih proizvoda na tržištu.

Svake godine u aprilu hiljade proizvoda iz više od 120 zemalja prezentira se komisiji od 60 kuhara iz čitavog svijeta koji ih ocjenjuju. Svi kuhari koji predstavljaju žiri, moraju biti članovi jedne kulinarske akademije poput Académie Culinaire of France, The Academy of Culinary Arts, Euro-Toques itd.

Zavidan portfolio najprestižnijih kulinarskih udruženja garant su za jedan objektivan i opće priznati sud o predmetu ocjenjivanja što nagradu, koju daje iTiQ, posebno ističe i svrstava je u najprestižnije svjetske nagrade u ovoj oblasti.

Ovo je direktna nagrada Sarayu ali i i firmi Skuter Sarajevo, kao generalnom uvozniku omiljenog brenda te svim vjernim potrošačima u Bosni i Hercegovini, kaže za eKapija.ba Nermin Iković iz firme Skuter d.o.o. On se također zahvalio svim konzumentima Choco lipsa, kao i svim pravnim licima koja učestvuju u distribuciji ovog proizvoda u sve krajeve Bosne i Hercegovine.

Konditorski proizvodi

"Kao generalni distributer firme Saray, osim Choco lipsa, mi obezbjeđujemo čitav niz drugih konditorskih proizvoda različitih kategorija koji su se etablirani na tržištu BiH i koji su prije svega svojom kvalitetom osvojili srca kupaca tako da moram ovom prilikom spomenuti Cikilop, Prens, Bistela, Rogo, Choco nut, Choco mosaic i mnoge druge proizvode", ističe Iković.

Pored Saraya, oni su distributeri i programa lizalica i bombona Beyazpinar, gumenih bombona i čokoladnih jaja sa igračkama iznenađenja Saadet, Aras i Gumi te hemijskih proizvoda za domaćinstvo Tex.

"Pored ovih brendova iz Turske moram iskoristiti priliku i navesti izuzetno dobru poslovnu saradnju sa proizvođačima sa Kosova Bibita energetska pića, King i Ultra cosmetics proizvodi za ličnu higijenu. Također tu je i program čokolada u tabli i stiku vrhunskog poljskog proizvođača Milano, koje u BiH distribuiramo za Ducla Modriča sa kojom imamo također odličnu saradnju i izuzetne tržišne rezultate", ističe naš sagovornik i navodi da su trenutno u završnoj fazi pregovora sa jednim velikim svjetskim proizvođačem, tako da će se uskoro i novi proizvodi naći u njihovom asortimanu.

Svi pobrojani brendovi i pripadajući proizvodi jako dobro su prihvaćeni u BiH jer ih krasi prvenstveno kvalitet, a i izuzetno povoljna cjena koja je danas, u ova teška vremena, jedan od najbitnijih faktora za većinu domaćinstava u BiH.

Dokapitalizacija Drvoprometa

No pored toga, Skuteru je prošle godine odobreno preuzimanje Drvoprometa, koji je imao potrebu za restruktuiranjem i novim načinom poslovanja. Došlo je do spajanja ove dvije firme, odnosno Skuter je dokapitalizirao Drvopromet i od prošle godine postao većinski vlasnik Drvoprometa odnosno svima poznatog Dp-a.

"Ova godina je, sa naše strane, planirana kao godina stabilizacije Dp-a, kako bi se u drugoj polovini 2015 g. stekli uslovi za drugu fazu realizacije njegovog restruktuiranja. U ovom trenutku mogu da kažem da smo izuzetno zadovoljni razvojem situacije jer smo sve postavljene ciljeve uspjeli realizovati daleko prije zadatih rokova", kaže Iković.

On također ističe da su zadovoljni poslovanjem iako se i njihova firma, kao i mnoge druge u BiH, suočava sa tržišnim izazovima u kojem je puno teže poslovati u odnosu na raniji period. 

"Međutim mi smo zadovoljni jer smo i pored velikih izazova uspjeli da period koji je iza nas prebrodimo i iz istog izađemo puno jači. Stvorili smo pozicije koje omogućavaju Skuteru sigurnost, stabilnost, profitabilnost i prosperitet. Svakoga dana radimo na jačanju naše pozicije bilo da se radi o ponudi roba koje distribuiramo ili o unutrašnjoj organizaciji Skutera. Oba navedena segmenta su podjednako važna kako bi se poslovalo uspješno", zaključuje Iković.

A.Šulović

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti