Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Cijena goriva snižena za pet odsto

16.06.2018. 08:58 / Izvor: RTRS

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da su distributeri nafte u Srpskoj, koji su Vladi obećali da će sniziti cijenu goriva za pet feninga, održali obećanje.

On je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da se cijena goriva u Srpskoj razlikuje od regije do regije u zavisnosti od distributera i vrste goriva, te dodao da je gorivo najjeftinije u Posavini i Semberiji.

"Svi bismo željeli da cijena goriva bude niža, kao i mnogih drugih artikala, ali je činjenica da su cijene goriva u Srpskoj najniže u regionu", naveo je Gluhaković.

Prema njegovim riječima, nadležna ministarstva ozbiljnije će se pozabaviti kvalitetom goriva u Srpskoj.

"Da je snabdjevač Rafinerija nafte u Brodu za sve distributere bilo bi mnogo lakše kontrolisati kvalitet goriva. Kada bi i Srpska i Federacija BiH koristili kapacitete ove rafinerije siguran sam da bi i cijene goriva bile niže. Siguran sam da je ovo gorivo i kvalitetnije i sigurnije od uvoznog", zaključio je Gluhaković.

On je istakao da Vlada čini napore da promoviše domaće proizvode, jer tako građani znaju šta kupuju, povećava se BDP, prikupljaju se porezi, zapošljava se domaća radna snaga.

Gluhaković je podsjetio da je Vlada Srpske obavezala Ministarstvo trgovine i turizma da sa distributerima svakih 15 dana prati kretanje cijena goriva na svjetskom tržištu, da bi, ukoliko dođe do nekih poremećaja, mogli adekvatno reagovati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti