Cijena karte za Trebevićku žičaru za bh. građane bit će četiri KM

28.03.2018. 15:39 / Izvor: Akta.ba
Cijena karte za Trebevićku žičaru za bh. građane bit će četiri KM

U izgradnju nove Trebevićke žičare investirano je blizu 20 miliona maraka, a radi se o jednom od najznačajnijih poslijeratnih infrastrukturnih objekata u Sarajevu.

Cijena karte za Trebevićku žičaru za bh. građane bit će četiri KM, povratna će biti šest KM, rečeno je danas tokom prezentacije na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Djeci do sedam godina ulaz će biti besplatan, a u kabinama će se moći prevoziti i kućni ljubimci i bicikla.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka se tokom prezentacije, na sjednici Gradskog vijeća u sarajevskoj Vijećnici zauzeo da cijena mora biti prihvatljiva bh. građanima te da nije opravdano uvoditi ekonomsku cijenu, koja bi, prema analizi Javnog preduzeća "Sarajevo" d.o.o. morala biti znatno viša.

"Kao gradonačelnik Sarajeva, neću dozvoliti da Žičara bude samo za elitu, ona pripada svim građanima Sarajeva, a Trebević je naš najveći park prirode. Pronašli smo rješenje da imamo minimalnu cijenu koja garantira održivi rad Trebevićke žičare, da objekt bude razvojni i da ne moramo dodatno investirati. Dali smo sugestiju da budu diferencirane cijene, i to posebne za bh. građane koje su usklađene sa platežnom moći, te cijenu za turiste, koja je opet znatno niža nego u odnosu na slične objekte u Evropi", pojasnio je gradonačelnik Skaka.

Otvorenje Trebevićke žičare je zakazano za 6. april – Dan grada Sarajeva. U izgradnju nove Trebevićke žičare investirano je blizu 20 miliona maraka, a radi se o jednom od najznačajnijih poslijeratnih infrastrukturnih objekata u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti