Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Cilj bloga bio izražavanje zabrinutosti za dobrobit žrtava poplava

Ambasada SAD-a u BiH saopćila je jučer da je cilj nedavno objavljenog bloga, u kojem je rečeno da izabrani zvaničnici BiH trebaju učiniti više da bi odgovorili na posljedice razarajućih poplava i klizišta.

23.09.2014. 08:07 / Izvor: eKapija.ba

Ambasada SAD-a u BiH saopćila je jučer da je cilj nedavno objavljenog bloga, u kojem je rečeno da izabrani zvaničnici BiH trebaju učiniti više da bi odgovorili na posljedice razarajućih poplava i klizišta, bio da izrazi zabrinutost za dobrobit žrtava ovih prirodnih nepogoda koje su, uglavnom prepuštene same sebi, dok se zima približava.

U saopćenju za javnost Ambasade SAD-a naglašava se da svaki građanin zaslužuje sigurnost, bezbjednost, hranu i krov nad glavom.

Podvlači se da je spomenuti tekst na blogu proizveo brojne diskusije i debate sa svih strana o toj važnoj temi. Ocjenjuje se da je ovakva vrsta dinamičnog diskursa od ključne važnosti za zdrav demokratski sistem.

"Vjerujemo da politički establišment, na svim nivoima, na vlasti ili ne, treba učiniti više da bi se zajedno radilo na rješavanju niza problema koje su uzrokovale ove neviđene poplave. Iako podstičemo građane da izađu na izbore u oktobru, ne podržavamo nijednog konkretnog kandidata niti stranku", zaključuje se u saopćenju Ambasade SAD-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti