Cilj prikupiti podatke o poljoprivrednoj infrastrukturi Kaknja

25.01.2017. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Cilj prikupiti podatke o poljoprivrednoj infrastrukturi Kaknja

Ovim sporazumom Centar za ekonomski i ruralni razvoj Banja Luka se obavezuje da će istražiti i opisati potrebnu poljoprivrednu infrastrukturu na području Kaknja.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i direktor Centra za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) Banja Luka Miodrag Matavulj jučer su  potpisali sporazum o saradnji čiji je cilj provedba dijela aktivnosti projekta razvoja tržišne poljoprivrede – FARMA II kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID i Vlada Švedske.

Ovim sporazumom Centar za ekonomski i ruralni razvoj Banja Luka se obavezuje da će istražiti i opisati potrebnu poljoprivrednu infrastrukturu na području Kaknja, te da će te potrebe za poljoprivrednom infrastrukturom prezentirati Općini Kakanj, vladama, donatorima i drugim akterima koji mogu sufinansirati pojedine istražene investicije. Istraživanje će se provesti u saradnji sa Savezom poljoprivrednih udruženja “Kakanjska poljoprivreda-KAP” Kakanj.

Općina Kakanj ima obavezu da pruži podršku CERD-u i Savezu “KAP” Kakanj u aktivnostima pribavljanja kvalitetnih informacija za provođenje istraživanja, te da pruži podršku u organiziranju događaja na kojima će se prezentirati potrebna poljoprivredna infrastruktura na području Kaknja.

Ovakve aktivnosti bit će realizirana u još 4 općine u BiH: Jablanica, Teslić, Travnik i Novi Grad.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i šef Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj Mirza Fazlić i predsjednik Saveza “KAP” Kakanj Nermin Marušić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti