ČIP Sistemi: Vodeći ponuđač cjelovitih rješenja videointerfonskih sistema

21.11.2017. 08:15 / Izvor: Akta.ba
ČIP Sistemi: Vodeći ponuđač cjelovitih rješenja videointerfonskih sistema
OTVORI GALERIJU

ČIP Sistemi d.o.o. se bave rješenjima koja su spremna za implementaciju. Povećavaju sigurnost i poboljšavaju poslovne procese svojih korisnika.

Promocija videointerfonskih sistema i zadovoljenje najviših sigurnosnih standarda

Tržište i sam tehnološki razvoj  promijenio je naš život, naše navike i običaje. Uz taj razvoj, brzina i sigurnost postaju sve važniji segmenti u ličnom i profesionalnom životu ljudi. Stambeni objekti i poslovni prostori izloženi su problemima u upravljanju posjetiteljima i internoj komunikaciji, što smanjuje efikasnost.

ČIP Sistemi d.o.o. se bave rješenjima koja su spremna za implementaciju. Povećavaju sigurnost i poboljšavaju poslovne procese svojih korisnika. Jedni su od vodećih ponuđača cjelovitih rješenja za video nadzor, videofone, kontrolu pristupa, displeje...

Kvalitet, jednostavno projektovanje, najjednostavnija montaža, pouzdan rad svih komponenti bez održavanja su osnovne karakteristike svih ACI Farfisa Intercom sistema, čiji su glavni distributeri već dvadeset godina.

Unutrašnje interfonske jedinice (Jednostavne, lako nadogradive, kompaktne)

Niz internih uređaja dostupnih za duo sistem najveća su inovacija u videointerfonskoj ponudi: ZHero, myLogic, Echos, Exhito. Svi oni nude najbolje karakteristike za videointerfone u boji s izvrsnim dizajnom. S različitim verzijama, instalacijskim komponentama i priborom, izbor je vrlo širok i omogućava da pronađete najbolji kompromis funkcionalnosti i ekonomičnosti s ciljem postizanja najkvalitetnijeg rezultata i time zadovoljenja svih najsloženijih potreba i zahtjeva.

ZHero

Dimenzija, mm123x168x29, u bijeloj i crnoj boji, sa 3,5-inčnim LCD monitorom, koji se temelji na IP tehnologiji i kompatibilan je s većinom VoIP SIP uređaja. Opremljen je tipkama mekanim na dodir, koje su osvijetljene i olakšavaju upravljanje izbornicima i funkcijama. Omogućava popis primljenih, propuštenih i odlaznih poziva s ručnim ili automatskim videom, memorijom koja je praktički neograničena, različite pozadine i melodije zvona. Također omogućava i otpuštanje vrata, prilikom čega ne ometa funkciju i samoupravu na funkciji za nadzor. Kompletno je programiran putem web stranice koja automatski odgovara korištenom uređaju (PC, Smart telefon ili Tablet).

myLogic

Dimenzija, mm154x154x30, u bijeloj i metalik nijansama sive boje, sa 4,3-inčnim LCD TFT monitorom osjetljivim na dodir, formata 16:9. Grafički sklop podržava klasične funkcije videointerfona, ali i naprednije kao što su: video poruke, bilješke, foto-okviri. Putem memorijske kartice moguće je ažuriranje softvera i unos ličnih fotografija.

Echos

Dimenzija, mm208x103x26, u bijeloj i sivoj boji, sa 3,5-inčnim LCD monitorom koji se može podesiti u horizontalnom položaju za bolju vizualizaciju prema refleksiji svjetlosti i različitim zahtjevima za visinu korisnika. Jednom kada je pritisnuta tipka za aktivaciju, moguća je komunikacija bez kovencionalne slušalice. Opremljen je tipkama za otvaranje vrata, podešavanje glasnoće, svjetlinu slike i 6 tipki za komunikacijsku uslugu i dodatne funkcije za digitalni duo sistem.

Exhito

Dimenzija, mm211x218x62, u bijeloj boji, sa monitorom od 4 inča, instaliran za duo sistem boja. Sa 7 tipki, za automatsko uključivanje, elektronsko zaključavanje vrata i još 5 za komunikacijsku uslugu s elektronskom tehnologijom pozivanja.

Vanjske interfonske jedinice

Sve bežične vanjske jedinice, kao pozivne jedinice i kontrole ulaza, mogu se prikladno iskoristiti u duo sistemu. Sve su modularne i imaju integrisane zvučnike električnih brava. One nude mogućnost pozivanja s kovencionalnim tipkama ili digitalnim modulima. Izrađene su od materijala koji poboljšavaju izdržljivost i izgled.

Agora

Agorà je elegantna i snažna vanjska jedinica, tankog i kompaktnog oblika, dimenzija mm 99x208x30. Montira se na površinu i izuzetno je jednostavna za ugradnju, vrlo tankog profila, tako da malo strši sa zida. Čak i kod širine, modul ima smanjenu dimenziju, kamera u boji je s ležajnim lećama, dok je prednja ploča izrađena od anodiziranog aluminija. Pločice naziva su osvijetljene u plavoj boji za jednostavnu identifikaciju čak i u lošim uvjetima osvjetljenja. Agorà se može koristiti sa svim Farfisa unutrašnjim jedinicama za sistem Farfisa IP Way, Duo sistema, 2-žičnu digitalnu tehnologiju i analognu smanjenu tehnologiju ožičenja.

Profilo

Moderne linije i velika pouzdanost su glavne karakteristike ove vanjske jedinice, koju čine više modula, dimenzija mm 99x110x17. Prednje ploče izrađene su od anodiziranog aluminija sa tipkama za pozivanje od čelika. Pločice naziva su osvijetljene zelenim svjetlom za jasniju vidljivost u lošim svjetlosnim uvjetima. Snaga linije je izvrsna i optimizacija veličine modula što čini Profilo posebno prikladnim za sisteme s malim prostorijama, ugradnjom u vrata. Profilo, također uključuje video ili audio elemente s dvostrukim tipkama za poziv s integrisanim zvučnicima električnih brava. U kombinaciji sa tasterom, pozadinskim kutijama i odgovarajućim priborom može se postići velik broj korisnika. Dostupan u svim Aci Farfisa tehnologijama, od Duo sistema i FN4000 digitalnog sistema do smanjenog ili uobičajenog ožičenja koaksijalnim kabelom.

Matrix Style

Moderan i elegantan, Matrix Style je namijenjen za protuprovalne (kontrolne) vanjske jedinice, na visokom nivou završne obrade i sa materijalima koji su otporni na lom, vlagu i na sve vremenske utjecaje. Prednji okviri dostupni su u mat titan sivoj boji, dok su ploče ukrašene ogledalom i predstavljaju spoj elegancije i dugotrajnog života. Svi su moduli sa pozadinskim osvjetljenjem zahvaljujući zelenim LED diodama za jednostavnu identifikaciju naročito u slabo osvijetljenim situacijama. Matrix Style omogućava instalaciju velikog broja korisnika i konfiguraciju u vertikalnom ili horizontalnom smislu.

Matrix Style je opremljen aluminijskim prednjim okvirima i ugrađenim ili površinskim kutijama za montažu. U jednom modulu može se integrisati tipka za pritisak, zvučnik vrata i kamera, tako da može biti idealno rješenje za jednosmjerne instalacije ali i za najsloženije slučajeve. Matrix Style dostupan je za digitalni Duo sistem, FN4000 i DF6000 ili za analogne tehnologije s reduciranim ili uobičajenim ožičenjima.

Pored kvalitete i kompatibilnosti svih ACI Farfisa Intercom sistema, koje možete naći u maloprodaji i veleprodaji u ulici Edhema Eke Džubura bb, stoji i tim ljudi koji je uvijek na raspolaganju da odgovori na sve postavljene zahtjeve.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti