Vijesti

Cisco Akademija mrežnih tehnologija uskoro u sklopu E-Net Centra Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

16.04.2008. 09:32 / Izvor: eKapija.ba

U sklopu E-Net Centra Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (www.enet.edu.ba) uskoro počinje sa radom Cisco Akademija mrežnih tehnologija.

Program Cisco Akademije mrežnih tehnologija je globalna, inovativna obrazovna inicijativa koja nudi obučavanje o informacijskim tehnologijama koje pomažu da se odgovori sve većim zahtjevima tržišta, istovremeno otvarajući nove mogućnosti za unaprijeđenje karijere i obrazovanja studenata širom svijeta.

Još od 1997. godine, Cisco Akademija mrežnih tehnologija obrazuje arhitekte umreženih ekonomija. Oslanjajući se na dva ključna pojma, obrazovanje i internet, Akademija mrežnih tehnologija nastoji prenijeti relevantne vještine u domenu informacijskih tehnologija studentima iz doslovno svih socioekonomskih slojeva i regiona svijeta. Ove vještine pomažu da se smanje razlike u pogledu tehnoloških vještina, istovremeno omogućavajući zajednicama i zemljama da se natječu u ekonomiji 21. stoljeća. Akademije se nalaze na preko 10,000 lokacija širom svijeta. Svi studenti imaju pristup istoj kvaliteti nastavnog plana i programa elektronskog učenja, praktičnim laboratorijima i online ocjenjivanju. Akademija mrežnih tehnologija svake godine nudi tržišne informacijsko-komunikacijske vještine za oko 500,000 studenata u preko 160 zemalja, saopćeno je iz E-Net Centra.

E-Net Centar će u saradnji sa Centrom za kompjutersku edukaciju (CCED) iz Sarajeva za početak nuditi kurseve:

- "Osnove informacijskih tehnologija I: PC hardver I softver", i

- "I Osnove informacijskih tehnologija II: Mrežni operativni sistemi".

Kroz ove programe polaznici se na najbolji način pripremaju za polaganje CompTIA certifikacijskih ispita A+ i Server+.

E-Net Centar će za studente i zaposlene u obrazovnim ustanovama pripremiti posebne pogodnosti u plaćanju, navodi se u saoćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti