Članice NEXE Grupe u BiH donirale 15. 000 KM SOS Dječijem selu Sarajevo

09.06.2008. 14:58 / Izvor: M.I.T.A. Group
Članice NEXE Grupe u BiH donirale 15. 000 KM SOS Dječijem selu Sarajevo

Članice NEXE Grupe: GP PUT, Agregati i betoni PUT, Nexe Sarajevo i Tvornica opeke Sarajevo uručili su donaciju od 15.000 KM SOS-Dječijem selu Sarajevo.

Ispred Nexe Grupe donaciju je nacionalnom direktoru SOS-Dječijeg sela BiH Damiru Ćoriću uručio Admir Eminović, direktor GP PUT.

NEXE Grupa u BiH osigurala je pokrivanje glavnine godišnjih troškova- hrane, odjeće, obuće, školskog pribora..., jedne SOS porodice sa sedam dječaka i djevojčica bez roditeljskog staranja koji žive u SOS-Dječijem selu Sarajevo.

Prema riječima gospodina Eminovića ovo je pokazatelj kako i privreda može dati svoj doprinos u teškim trenucima, te naglasio kako će se ovakve aktivnosti i dalje nastaviti. Direktor Ćorić je istakao kako se djeca, humanim gestima izvode na pravi put , te kako je dobro znati da uvijek imaju prijatelje na koje se mogu osloniti.

Da podsjetimo, NEXE Grupa u BiH bila je u proteklom periodu jedan od najdragocjenijih donatora SOS-Dječijeg sela, a ova donacija će, kako je naglašeno, dodatno ojačati veze između ugledne kompanije koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala i posluje na područjima BiH, RH i Srbije i SOS Dječijeg sela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti