COMP-2000 finalist na "European IT Excellence Awards 2012" u Londonu

19.09.2012. 13:38 / Izvor: eKapija.ba
COMP-2000 finalist na 'European IT Excellence Awards 2012' u Londonu

Ove godine COMP-2000 d.o.o. je nominiran finalistom na IT European Excellence Awards 2012 (Evropske nagrade za IT izvrsnost 2012) kojeg organizuje IT Europa i to i to u 2 kategorije. Nakon što su pažljivo pregledali 120 prijava koje su pristigle od strane kompanija iz čak 23 zemlje, sudije su se složile da je COMP-2000 finalista u sljedećim kategorijama:

1. Kategorija IMS (Informacioni Manadžment Sistem) godine za državnu upravu;

2. Kategorija Rješenje godine za uključenje građana u državnu upravu.

Rješenje koje je ove godine zapaženo i od IT Europa je ustvari veliki projekat izrade web aplikacije SOTAC (Social Sector Technical Assistance Project) koje je COMP-2000 razvio i uspješno implementirao u svim općinama Federacije BiH. Ovaj softver omogućio je komunikaciju između Centara za socijalni rad u cijeloj Federaciji BiH i Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku te jedinstvenu bazu podataka u kojoj se nalaze svi potrebni podaci o korisnicima novčanih naknada dobivenih na osnovu Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom. Korištenjem jedinstvene baze podataka, smanjila se mogućnost pojave malverzacija, kao npr. ostvarenja prava na novčanu naknadu po osnovu gore pomenutog zakona na dvije ili više lokacija. Nadalje, skraćuje se vrijeme obrade podataka, smanjuju se troškovi obrade podataka i smanjuju se troškovi administracije.

IT Europa je vodeća organizacija za stratešku poslovnu inteligenciju, novosti i analizu iz područja Evropskog IT tržišta. Više o Evropskim nagradama za IT izvrsnost koje se održavaju u Londonu saznajte ovdje.

Ovo je još jedna potvrda da domaće firme itekako imaju vještine, znanje i kvalitet, barem kada se radi o IT industriji. COMP-2000 to dokazuje uspješnim i zadovoljnim korisnicima svojih softverskih rješenja koja efikasno pomažu i prate složene poslovne procese kompanija iz raznih djelatnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti