COMP-2000 slijedi nove tehnologije: Aplikacija za komercijaliste i na Androidu!

25.09.2012. 11:06 / Izvor: eKapija.ba
COMP-2000 slijedi nove tehnologije: Aplikacija za komercijaliste i na Androidu!

Moderno tržište IT industrije razvija se dinamično a COMP-2000 je jedna od rijetkih domaćih firmi koja uspjeva držati korak sa inovacijama u svijetu ove industrije.

Tako je ovih dana COMP-2000 završio sa prilagodbom vlastitog IT rješenja za terenske narudžbe, OrderCom apliikacijom, kako bi isti radio i na Androidu. Android je sve popularniji među korisnicima zbog svoje pristupačnosti ali i user-friendly okruženja.

Od danas će sve firme u regiji koje upošljavaju komercijaliste moći da svojim uposlenicima omoguće da pomoću tableta sa Android operativnim sistemom vrše prikupljanje narudžbi na licu mjesta te ih šalju putem GSM-a na skladište što poslovanje čini efikasnije, brže i sistematično. Korisnici koji ipak preferiraju WINDOWS MOBILE okruženje će naravno i dalje imati i mogućnost korištenja ove aplikacije na tom OS.

Aplikaciju OrderCom već nekoliko godina primjenjuje jedna od najuspješnijih distribucijskih kuća- Teloptic što je uveliko olakšalo poslovanje ove firme s obzirom na veliki broj komercijalista koji upošljava.

Prodaja na terenu (ambulantna prodaja) je za mnoge veletrgovce, naročito u prehrambenoj industriji, važan element prodaje. Komercijalista opremljen ručnim računarom nesumnjivo je u velikoj prednosti pred konvencionalnim dostavljačem i to zbog brže, preciznije i, prije svega, fleksibilnije usluge.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti