Comtrade Distribution prvi put predstavio novi model smartphone-a Tesla 9.1 lite

17.04.2018. 09:26 / Izvor: Akta.ba

Comtrade Distribution se ove godine na mostarskom Sajmu gospodarstva predstavio sa svojim brendom Tesla.

Comtrade Distribution se ove godine na mostarskom Sajmu gospodarstva predstavio sa svojim brendom Tesla. Iz ponude izdvajaju Tesla pametne telefone, Tesla tablete, Tesla televizore, te Tesla klima uređaje, a na sajmu su po prvi puta premijerno predstavili i telefon Tesla 9.1 lite.

"Zadovoljstvo nam je što smo baš na ovogodišnjem mostarskom Sajmu gospodarstva imali priliku predstaviti novi Teslin pametni telefon Tesla 9.1 lite. Od novog Teslinog telefona očekujemo da će probuditi veliko interesovanje, obzirom da je njegov prethodnik Tesla 9.1 napravio izvanredan uspjeh. Tesla 9.1 lite model, u odnosu na svog predhodnika,  ima nešto blaže specifikacije, ali je zato cjenovno dosta pristupačniji. Nadamo se da će odziv postojećih Tesla korisnika biti još veći, te da će ovaj model pridobiti simpatije i mnogih drugih kupaca koji se do sada nisu imali prilike susresti sa Teslinim uređajima", kazala je za Akta.ba Ema Delalić, marketing koodrinator kompanije Comtrade distribution.

Delalić je objasnila da je kompanija Comtrade vlasnik brenda Tesla, čije je matično sjedište u Srbiji u Beogradu, a u Bosni i Hercegovini, Comtrade Distribution d.o.o. distribuira Tesla proizvode za bh. tržište.

"Iako u prodajnom potrfoliu Comtrade Distribucije u Sarajevu postoji preko 30 vendorskih ugovora sa kojima sarađujemo od samog osnivanja 1999 godine, ipak se posebna ljubav razvija prema vlastitom brendu Tesla upravo zbog toga što od starta samostalno razvijamo Tesla prozvode. Ulažemo dosta truda i ljubavi od proizvodnog procesa pa do finalizacije proizvoda, pakovanja, i na kraju marketinškog i prodajnog predstavljanja istog. Veliki je izazov, ali sa druge strane i veliko zadovoljstvo", dodala je Delalić.

Kaže da su do sada proizvodi Tesla izuzetno dobro prihvaćeni iz razloga što imaju odličan omjer cijene i performansi, imaju lijep dizajn, elegantni su i moderni.

Jednostavno, to su proizvodi koji mogu naći mjesto u svakom domaćinstvu i pridobiti simpatije i najzahtjevnijih korisnika. Od Tesla pametnih telefona, preko tableta, televizora pa do klima uređaja, Tesla proizvodi svakodnevno pronalaze svoj dom u domu naših sugrađana.

Kompanija Comtrade Distribution važi za jednog od vodećih pan-evropskih distributera na polju informacionih tehnologija i mobilne komunikacijske opreme. Obuhvataju širok portfolio proizvoda koji se mogu pronaći u okviru distribucije veleprodaje.

Pored distribucije, kompanija Comtrade se bavi i izradom i prodajom različitih softverskih rješenja, te trenutno ostvaruje veliku ekspanziju na tom polju, kako na regionalnom tako i na globalnom tržištu.

"Izvozimo softver na sva inostrana tržišta, pokrivamo cijeli svijet, a naši inženjeri su izuzetno sposobni i obučeni su da naprave onaj proizvod i rješenje kakvo klijentu treba. Očekujemo da i u ovoj godini uspješno odgovorimo na nove zahtjeve naših postojećih klijenata, i dodatno saradnju proširimo na nova imena svjetski priznatih kompanija", kazala je Delalić.

Razgovarali smo i o planovima za budućnost, a ono što nam je naša sagovornica rekla je da je ekspanzija željeni cilj na svakom polju poslovanja.

"Da bi to postigli moramo konstantno posvećeno raditi, i kao i do sada pokazati proaktivnost na svim poljima. Kada govorimo isključivo o brendu Tesla onda možemo reći da smo predhodnom godinom veoma zadovoljni, a da su planovi za tekuću veći. Iskreno se nadamo, da ćemo kao i do sada, uz predan timski rad, uspjeti ostvariti željene cilljeve", poručila je Delalić.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti