Comtrade prodao Digitalni servis biznis američkoj kompaniji Endava

18.08.2020. 09:14 / Izvor: Tanjug
Comtrade prodao Digitalni servis biznis američkoj kompaniji Endava

Comtrade grupacija iz Srbije danas je objavila da je prodala svoj Digital Services biznis (CDS) američkoj kompaniji Endava.

Comtrade grupacija iz Srbije danas je objavila da je prodala svoj Digital Services biznis (CDS) američkoj kompaniji Endava, jednoj od vodećih tehnoloških uslužnih kompanija nove generacije.

Endava pomaže klijentima da transformišu poslovanje u digitalno poslovanje zasnovano na korisničkom iskustvu, pomažući im na putu od ideje do razvoja i implementacije proizvoda, platformi i rješenja.

Kompanija nudi usluge klijentima iz sljedećih oblasti: elektronska plaćanja i finansijske usluge, TMT (tehnologija, mediji, telekomunikacije), korisinički proizvodi, maloprodaja, logistika i zdravstvo.

"Ovo ‘spajanje snaga’ Endave i CDS-a imaće pozitivne efekte na obe kompanije - Comtrade će se dodatno fokusirati na razvoj i primjenu tehnologija sutrašnjice kroz svoje razvijene biznise Sistem integracije, HYCU (lociran u Bostonu, USA) i Gaming (lociran u Manili, Filipini), kao i kroz uzbudljive nove poslovne poduhvate, a Endava će ojačati svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi sa dodatnim timovima koji će doprineti kreiranju novih interakcija između ljudi i tehnologija".

Strategija kompanije Endava je da na svakoj lokaciji gdje posluje bude "najpoželjniji poslodavac“ - za najbolje inženjere.

"CDS je sjajan tim i žao nam je što napuštaju Comtrade grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da verujem da će njihova budućnost biti svetla u okrilju Endave", rekao je tim povodom Veselin Jevrosimović, predsjednik kompanije Comtrade.

"Veoma sam zadovoljan što CDS postaje deo Endava porodice. Njihove inženjerske vještine, pristup digitalnoj transformaciji i inovativna kultura su potpuno usaglašeni sa Endavinim. Ovim takođe ojačavamo naše znanje, iskustvo i tehnološke veštine koje će nam omogućiti da još bolje uslužimo naše klijente", izjavio je John Cotterell, generalni direktor kompanije Endava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti