Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Comtrade System Integration Sarajevo stekao nove kompetencije

01.07.2020. 11:57 / Izvor: Akta.ba

Timski rad, dobra komunikacija, povjerenje i poštivanje dogovorenih rokova, ključ su uspješne saradnje, a ostvareni rezultati najrječitije govore o kvalitetu rješenja i usluga koje neka kompanija pruža. Novostečene kompetencije koje je ostvarila kompanija Comtrade System Integration d.o.o. u Sarajevu - HPE Silver Partner status Fortinet Select Partner status - potvrđuju činjenicu da je Comtrade SI tehnološki partner od povjerenja za veliki broj poslovnih organizacija.

Comtrade System Integration Sarajevo je početkom 2019. godine proširio portfolio poslovanja u ICT segmentu, koji primarno ima za cilj razvoj lokalnog poslovanja, ali i regionalni nastup u okviru grupacije Comtrade System Integration Adriatic. Softverska rješenja i IT usluge koje CTSI pruža nisu univerzalne prirode, već su pažljivo prilagođene konkretnim potrebama poslovne organizacije koja će ih u praksi koristiti. Kao što ne postoje dva identična poslovna sistema, tako ne postoje ni dva identična informaciona sistema.

Partnerstvo sa tehnološkim liderima omogućava da CTSI klijenti dobiju najbolje IT proizvode na tržištu. Maksimalno zalaganje, predan rad i ulaganje u stručno osposobljavanje inženjera doprinjeli su izgradnji pouzdanog odnosa sa vendorom Hevvlett Packard Enterprise (HPE). Transparentna komunikacija i bliska saradnja na ostvarenju postavljenih ciljeva rezultirali su sticanjem respektabilne kompetencije za veoma kratak vremenski period - HPE Silver Partner status.

Primarni fokus, kada je u pitanju HPE portfolio, su serverska, storage i hyperconverged infrastrukturna rješenja, zatim routing & svvitching, te WiFi rješenja.

Osim ove kompetencije, Comtrade System Integration je svojim radom zaslužio i nadogradnju partnerskog statusa sa Fortinetom - Fortinet Select Partner, kao i dodatnu Secure SD-VVAN specijalizaciju, kojom smo postali certificirani partner Fortinet-a u ovoj oblasti. Koristeći Fortinet SD- VVAN rješenja, klijentima sada možemo da pomognemo u rješavanju problema sigurnosti na izdvojenim lokacijama - čineći ih bezbjednijim uz FortiGate NGFW i brzi, pristupačni pristup mreži, a sve to u jednom uređaju i upravljanje iz jednog interface-a.

Plan za dalji razvoj odnosa sa oba partnera, HPE i Fortinet, obuhvata izgradnju što bolje strategije zajedničkog poslovanja i pružanje poboljšane usluge klijentima. Za sada, samo dvije kompanije u Bosni i Hercegovini posjeduju ovu Fortinet specijalizaciju, a ne sumnjamo da će kontinuirano stručno usavršavanje i certifikacija CTSI eksperata dovesti i do ostvarivanja sljedećeg po redu HPE statusa - Gold Partner.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti