CORE implementirao Oracle Taleo platformu za upravljanje talentima

09.10.2015. 15:34 / Izvor: Akta.ba
CORE implementirao Oracle Taleo platformu za upravljanje talentima

Najnovija verzija 15B1 Oracle Taleo platforme za upravljanje talentima je uspješno implementirana u kompaniji CORE d.o.o. Sarajevo

Najnovija verzija 15B1 Oracle Taleo platforme za upravljanje talentima je uspješno implementirana u kompaniji CORE d.o.o. Sarajevo. Menadžer i suvlasnik CORE-a, Nihad Velagić izrazio je zadovoljstvo da je njegova kompanija među prvima u Bosni i Hercegovini počela koristiti ovu Oracle-ovu Cloud uslugu: "Poučeni iskustvima prilikom regrutacije zaposlenika za potrebe razvoja naše kompanije uočili smo potrebu za aplikacijom koja HR osoblju efikasno pomaže u procesu selekcije najboljih kandidata. Taleo omogućava jednostavnu evidenciju kandidata, te predselekciju na temelju unaprijed definisanih kriterija gdje se skraćuje vrijeme potrebno za odabir i uvođenje novih zaposlenika u posao. Usudio bih se uporediti ovaj servis sa ispitak-posudom za ručno ispiranje zlata, gdje na kraju postupka filtriranja ostaju zlata-vrijedni talenti koji kompaniji daju novu vrijednost i čine siguran zalog za budućnost."

Taleo je već dvije decenije poznat u poslovnom svijetu po softverskim rješenjima za podršku upravljanjem ljudskim resursima, a od 2012 je dio porodice Oracle-a koji mnogo ulaže u daljnji razvoj ovog jedinstvenog rješenja. Taleo Business Edition, zbog svoje funkcionalnosti i brze implementacije, posebno je interesantan za bosanskohercegovačke kompanije. Putem modela servisnog softvera (SaaS), Oracle TBE Cloud Service omogućava pronalazak, zapošljavanje, uvođenje u posao, razvoj, trening, angažiranje i zadržavanje ljudi. SaaS rješenja su lagana za održavanje, pristupanje i korištenje  tako da sa kontinuiranom nadogradnjom korisnici mogu uvijek biti sigurni da koriste najnoviju tehnologiju. Pošto se radi o cloud servisu, sa Oracle TBE se može upravljati bez potrebe za dodatnim ulaganjem u hardver ili softver, sa malo ili nimalo IT resursa, što znatno smanjuje troškove i reducira vrijeme implementacije.

Iskorištavajući prednosti Oracle TBE-a mogu se postaviti dobri temelji za pronalazak i regrutovanje kandidata; uvoditi novi zaposlenici u posao kroz brz i efikasan onboarding kako bi što prije nove radnike učinili produktivnima kroz obuku i certifikaciju; zatim vršiti procjene performansi i razvijati kritične vještine zaposlenika kroz planiranje budućnosti identifikacijom vrhunskih djelatnika i budućih lidera. Oracle TBE Cloud Service je sveobuhvatan paket aplikacija dizajniran da pomogne kompaniji postati poslodavac izbora, a sastoji se od mnogobrojnih modula. Neki od najvažnijih su: Oracle TBE Recruiting Cloud Service koji pomaže kompanijama pronaći, privući i zaposliti najtalentovanije kandidate; Oracle TBE Onboarding Cloud Service koji pomaže jačanju produktivnosti novouposlenih kroz automatizaciju onboarding papirologije, uskladjenost, trening i certificiranje; Oracle TBE Performance Management Cloud Service koji se koristi za mjerenje pojedinačnog, odjelskog i organizacijskog napretka u ispunjavanju poslovnih ciljeva, i uspostavljanje efikasnog sistema kompenzacije i nagradjivanja; te Oracle TBE Learn Cloud Service koji omogućava kreiranje, isporuku i praćenje treninga i edukacije neophodne za uspostavljanje i razvoj radne snage visokih performansi.

"Kao Oracle-ov zlatni partner u mogućnosti smo po povoljnim uslovima pružiti implementaciju Taleo rješenja  i drugim kompanijama u Bosni i Hercegovini, prilagođenog njihovim potrebama i organizacionim specifičnostima", istakao je Velagić i pozvao zainteresovane kompanije da kontaktiraju CORE d.o.o. kako bi dobili više informacija o ovom  proizvodu, i dogovorili prezentaciju ili korištenje probne verzije Oracle TBE Cloud servisa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti